За 13 работни дни 72 хиляди души са успели да

...
За 13 работни дни 72 хиляди души са успели да
Коментари Харесай

Деница Сачева: 72 000 души са успели да запазят работа си по мярката 60/40

За 13 работни дни 72 хиляди души са съумели да запазят своята работа по мярката 60/40, заяви министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.
„ За един месец общия брой на записаните безработни е към 80 хиляди души. Държа да почертая, че за този един месец съвсем 15 хиляди души съумяха да намерят работа “, изясни тя. „ Мярката 60/40 работи 13 общоработни дни. За 13 работни дни 72 хиляди души са съумели да запазят своята работа “, добави министърът.
„ Факт е мярката 60/40 работи за работодателите, които желаят да запазят совите хора. Работодателите които смятат, че хората, с които работят са техния максимален капитал, точно те се възползват най-вече от тази мярка “, добави още Сачева.
Тя изясни, че 48,5 % от заявките, които са получили по мярката 60/40 са от хотелския и ресторантьорския отрасъл.
„ В рамките на оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ сега работим по спомагателна мярка в размер към 150 милиона лв. за покриване на 40% от минималната работна заплата и осигуровките към нея за секторите, които са най-пряко наранени от рецесията и туризма е един от тях “, сподели още министърът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР