За 13 дни не съм уволнила нито един служител, нямам

...
За 13 дни не съм уволнила нито един служител, нямам
Коментари Харесай

Екоминистърът се готви за одит

" За 13 дни не съм уволнила нито един чиновник, нямам и такива планове, стига да не бъдат открити съществени нарушавания ". В това увери служебният екоминистър Росица Карамфилова пред БиТиВи.

Тя подхожда с извънредно огромно доверие към екипа си и е уверена, че ще се оправи със отговорностите си. Карамфилова добави, че би трябвало да се направи одит на работата на предходния министър на околната среда и водите Борислав Сандов, с цел да се дефинират какви са положителните практики, а не да се открият някакви престъпления.

Към сегашния миг няма нещо, което да провокира сериозна рецесия, увери Карамфилова. Тя ще се концентрира върху незабавни ограничения по отношение на наказателните процедури по повод неспазване на екологичното законодателство , ускорение на стратегически планове, както и Плана за възобновяване и резистентност.
 Екоминистърът сюрпризиран от наказателните процедури против България
Екоминистърът сюрпризиран от наказателните процедури против България

Мисията невъзможна пред Министерство на околната среда и водите, счита Карамфилова

Карамфилова добави, че опцията за наказания са извънредно огромни. Ако не успеем да затворим старите сметища, се чака огромна глоба в осем цифрена сума в евро. Европейска комисия ни санкционира поради липса на резултати, посочи служебният екоминистър.

Тя добави, че е, като главният проблем е изпускането на неорганизирани излъчвания. " Пуши отвред и това е безусловно нарушаване ", уточни Карамфилова. Спрени са и двата последни енергийни котли на Топлоелектрическа централа " Брикел ". Тя увери още, че са наети лица, които да наблюдават за реда при Рилските езера.

По отношение на Автомагистрала " Струма ", Карамфилова изясни, че това, което е основно е, че Европейска комисия чака от нас да съобразим оценката за съгласуемост и екооценката за автомагистралата . С последните си решения на предходният екоминистър приключва две от капиталовите планове. На този стадий стоят и други благоприятни условия за Автомагистрала " Струма ", добави тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР