За 13-а поредна година Община Велико Търново стартира Програмата за

...
За 13-а поредна година Община Велико Търново стартира Програмата за
Коментари Харесай

Със 70 000 лева Община Велико Търново подпомага двойки за ин-витро процедури

За 13-а поредна година Община Велико Търново започва Програмата за асистирана репродукция. 70 000 лв. са средствата в бюджета за фонд „ Ин витро “, които ще бъдат подпомагани двойки с репродуктивни проблеми.
До 1 април в това число е приемът документи - всяка двойка може да кандидатства за еднократна финансова поддръжка в размер до 2000 лв.. С целевите средства се подкрепят проучвания, процедури и лекуване на стерилитет.
Желаещите могат да получат нужните документи за кандидатстване в Центъра за услуги и информация на партера в постройката на Община Велико Търново, или да ги намерят на следния адрес:
https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/zdraveopazvane/obshinska-programa-za-asistirana-reprodukciya/
Кандидатурите ще бъдат прегледани от комисия от вземат участие лекари, акушер-гинеколози и адвокати. Одобрените двойки и отпуснатите суми се одобрят с решение на Великотърновски общински съвет.
Програмата за асистирана репродукция е основана през 2011 година, като заделените средства са 30 000 лв.. По самодейност на кмета Даниел Панов бюджетът за фонд „ Ин Витро ” е трайно повишен. Общинската самодейност е подкрепена и от от гражданския бранш – измежду сътрудниците са Фондация „ Искам бебе “, “Happy Mums “, „ Ротаракт “ и други
През 2023-а година по програмата са подкрепени 22 двойки и фамилии с репродуктивни проблеми. А за миналите 12 години са подкрепени над 220 фамилии и двойки с репродуктивни проблеми, някои от тях повече от веднъж. Първото бебе по програмата е родено през 2012-а година, а през 2023 година се ражда бебе № 73. 12 са двойките близнаци.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР