За 12-ти пореден път Лудогорец е футболен шампион на България.

...
За 12-ти пореден път Лудогорец е футболен шампион на България.
Коментари Харесай

Лудогорец ликува с 12-та поредна шампионска титла

За 12-ти следващ път Лудогорец е футболен първенец на България. Разградският клуб приключва преди всичко в Първа лига след трагична развръзка до последния 35-ия кръг и единствено 1 точка преднина пред втория ЦСКА.

Така отборът, воден от Ивайло Петев, завърши сезона като отличник, само че и като притежател на Купата на България.

„ Орлите “ си осигуриха златните медали в състезание след минимална победа при гостуването си на Черно море с 1:0. Решителният гол на стадион „ Тича “ осъществя Матиас Тисера след почивката.

Гостите пробваха да решат мача още в началните минути, като изиграха положително първо полувреме, в което сътвориха много положения пред противниковата врата, само че не ги осъществиха. Домакините нямаха чиста обстановка за гол през първия половин час, като първият им удар бе чак в 35-ата, само че Васил Панайотов прати топката в навън, а в идната офанзива Машадо остана самичък против вратаря Падт, само че не съумя да го преодолее.

Стигна се до 50-ата минута, когато след неточност на домакините Сула излезе в позиция да стреля, само че топката бе избита в ъглов удар. Десподов центрира, а Шоу с глава я насочи към непокрития Тисера за 0:1.

 Снимка: ПФК Лудогорец

Шампионите трябваше да треперят до последно, защото нежната преднина се резервира до края, а в 89-ата минута останаха и с човек по-малко. Клод Гонсалвеш бе изпъден след втори жълт картон. Междувременно, директният им съперник ЦСКА водеше на Левски с 2:0 на националния стадион „ Васил Левски “.

„ Първо, аз желая да благодаря на нашите притежатели – Кирил и Георги Домусчиеви, за доверието, което ми дадоха в сложен миг за Лудогорец. За мен беше най-важното да спечелим шампионата. Честитя на всички в клуба, това е 12-а поредна купа и се веселя, че в сложната обстановка, в която се намирахме, бързо излязохме. Честитя на момчетата, които се подобряваха във всяка една подготовка и заслужихме трофея. Аз им благодаря и те си свършиха работата по най-хубавия метод “,

бяха думите на старши треньора Ивайло Петев.

 Снимка: ПФК Лудогорец

„ Беше доста тежък мач с Черно море. Момчетата играха на ръба на опциите си. Ние бяхме спокойни, значими бяха трите точки и ще честваме в този момент 12-ата купа. Само на полувремето имахме информация за мача в София. Ние не сме интересували от резултата в София, а да спечелим нашия – споделих го и в съблекалнята на момчетата. Мисля, че е много изстрадана тази купа, тъй като загубихме ужасно доста точки. Играехме на доста фронтове. Нормално е да се натрупа отмалялост и концентрацията да ни падне в един миг. Когато пристигна господин Петев той стимулира тима, тъй като той не бе “,

разяснява Кирил Десподов след срещата. Звездата на първенците загатна, че това може да е било последният му дуел за клуба. Националът е поискал трансфер в чужбина.

Последната си среща с екипа на Лудогорец изигра Тиаго.

Етикети: Ивайло ПетевКирил ДесподовЛудогорецПърва лигаЧерно морешампион
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР