За 12-та поредна година в Пловдив бе раздадено отличието Най-добрия

...
За 12-та поредна година в Пловдив бе раздадено отличието Най-добрия
Коментари Харесай

Пловдив с поклон към добрите хора! Вижте носителите на призовете

За 12-та поредна година в Пловдив бе раздадено оценката „ Най-добрия човек “. На гала на площад " Стефан Стамболов "   заместник-кметът Георги Титюков връчи грамоти на петима пловдивчани, дарили време, труд и гений на обществото.
Прочетете още
В категория " Градско развиване " наградата взе Яна Димитрова от гражданско придвижване " Браво, Плодив! ". Тя бе номинирана поради дейното си присъединяване в многочислените акции за възстановяване на градската среща. Яна е измежду създателите на сдружението и не е пропуща нито една самодейност. Наравно с мъжете тя цялостни дупки с асфалт, боядисва трафопостове, освежава детски площадки. " Дали човек е хубав е подарък, само че дали е добър е избор. Вярвам, че положителните неща могат да бъдат доста повече, само че съм безапелационна, че самичък човек не е заникъде. Благодаря на " Браво, Пловдив! " за всички начинания, които подехме и имам вяра, че хубавите неща за Пловдив занапред предстоят ", сподели юристката. 



Младият Алекс Леви получи оценката в категория " Социални действия ". Той работи за превъзмогване на разликите сред общностите, посредством обучение и обществени действия. Той работи като доброволец за доближаването на еврейската, ромската и мюсюлманската общности. " С самодейността " Опознай синагогата " доста хора научават за историята и активността на синагога " Сион ". Алекс е наставник на доста възпитаници, които аплайват в състезания на Министерсвото на културата. Включва се и в социализацията на украинските деца. " Светът се държи на три съществени стълба- вярата - работата и безкористните положителни каузи. За да се развиваме би трябвало да сме дружно ", сподели младият доброволец. 



Изключително прочувствено бе връчването на премията на Здравка Андреева, която е музикален възпитател. Чрез своята музикална работилница тя образова, възпитава, лекува децата с класическа музика по специфична система. Тя работи и за деца от онкологичните и хирургичните отделения, както и за уязвими групи подрастващи. Здравка Андреева посвети премията си на Марияна Спасова, която е помогнала на хиляди деца да преодолеят заекването си. " Трябва да предаваме положителното! Това е смисъла! " сподели Здравка Андреева. 



Николай Дойчев от доброволното формирование " Аварийно избавяне Пловдив " и формирование  112 е носителя на грамотата в раздел " Добротворчество ". Той взе участие в редица избавителни задачи в България и чужбина. Участвал е и в издирването на дребния Сашко от Перник. " Най-ценното е да отделиш от времето си, с цел да окажеш помощ на някого " сподели Йорданка Петкова, която му връчи премията. 



Зам. кметът Георги Титюков връчи специфичната премия на създателката на центъра за настаняване и социализацияна бежанци " Втори Дом " Наталия Еллис. " Пловдив е неповторим град. Тази топлота, тези отворени сърца, които виждам всеки ден, чувствам невероятна поддръжка от всички - хора, община, общински съвет. Надявам се и в други градове планът да се развие " сподели Наталия Еллис и благодари на пловдивчани. 



За положителното въодушевление на публиката тази година се погрижиха Биг Бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев и солист Едит Унджиян.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР