За 12-та поредна година, Ротари клуб Русе – Дунав организира

...
За 12-та поредна година, Ротари клуб Русе – Дунав организира
Коментари Харесай

Международното есенно барбекю на ротари клуб “Русе-Дунав” събра средства за превенция срещу зависимостите

За 12-та поредна година, Ротари клуб „ Русе – Дунав ” провежда интернационално барбекю съревнование, на което бяха събрани средства за реализиране на планове на клуба, ориентирани към предварителна защита на наркотичните зависимости измежду децата.

Събитието почетоха ротарианци от клубовете в Гюргево, Силистра, Тутракан, Габрово, Димитровград, Русе, голям брой институции, неправителствени организации, компании и жители.

Президентът на клуба хазаин Галя Пенчева акцентира, че казусът със зависимостите измежду младите придобива все по-големи мащаби и цялото общество би следвало да се включи в битката против разпространяването и използването на дрога и други водещи до пристрастяване субстанции.

За да поддържат акцията на ротарианците, на събитието участваха представители на Фондация „ Общност в помощ на подвластните “. Двама младежи, преодолели влечението си към дрогата, участваха в кулинарната конкуренция проведена от Ротари клуба. За това, какъв брой е мъчно и какви старания коства измъкването от мрежата на дилърите приказва Валентин Минков от неправителствената организация. Той показа, че досега през центровете им за лекуване на наркозависими са минали стотици младежи. Терапията единствено на един от тях коства в пъти повече от средствата, които биха могли да доведат до сполучлива превантивна активност измежду подрастващите. Валентин Минков показа още, че през последните години се следят повишаване на броя на пристрастените към електронни устройства и най-много към хазарт.

Областният шеф Драгомир Драганов, началникът на Регионалното ръководство по образованието Росица Георгиева, Дистрикт Гуверньорът Елект на Ротари България Пламен Цветков, журналистът Румен Николаев и жители, насочиха апел към присъстващите, колкото се може повече неправителствени организации и виновни за това институции да се включат в битката със зависимостите.

 Международното есенно барбекю на ротари клуб “Русе-Дунав ” събра средства за предварителна защита против зависимостите В поддръжка на идеята застанаха домакините на събитието, ресторант „ Рибарска среща “ -с. Ряхово, както и Месокомбинат Голямо Враново, които участваха в кулинарната конкуренция, представяйки най-новия си артикул - свинското месо „ Черен ангел “.

Набираните през годините средства от Дунавското барбекю, са създали допустимо реализирането на голям брой планове на Ротари клуб „ Русе – Дунав ”, измежду които: създаване на сензорна стая в Детска градина „ Русалка ”, слагане на уреди за филтриране на въздуха в две детски градини в Област Русе, създаване на детска площадка в Ясла №4, създаване на многофункционална спортна площадка в Български колеж в гр. Кишинев – Молдова, възстановяване на изискванията за спорт и обучение в голям брой русенски учебни заведения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР