За 12 годишен Мартин Стоянов вече има голям опит с

...
За 12 годишен Мартин Стоянов вече има голям опит с
Коментари Харесай

Мартин Стоянов от Враца вече е дипломиран рали пилот /снимки/

За 12 годишен Мартин Стоянов към този момент има огромен опит с разнообразни спортни коли. Въпреки, че е прекомерно дребен с цел да му бъде разрешено да кара на писта, да не приказваме за рали стадий, този негов опит бе задоволителен с цел да убеди известното учебно заведение за водачи на Виторио Канева да направи изключение за него и да му разреши да си заслужи дипломата за рали водач на пистата Франчиакорта в Италия.
Училището за водачи Виторио Канева е едно от най-хубавите в света и измежду възпитаниците си има настоящия международния WRC вице-шампион Елфин Еванс, Андреас Микелсен, Крис Мийк, Есапека Лапи, Мадс Остберг и доста други WRC водачи, в това число и нашия нееднократен първенец Крум Дончев.
Инструктура на Марти бе не кой различен, а първенеца на Италия за 2020 и водач на "Хюндай " Андреа Кругнола.
Програмата му за деня бе микс от тази за водачи под 18 и за професионални водачи. В началото Марти трябваше да кара шосейно "Рено Клио " и по-късно да опитва професионален рали автомобил – "Пежо " 208 Рали 4. Както нормално на Марти не му лиши доста с цел да свикне с колата и единствено след няколко минути бе бързо решено да прекара деня зад кормилото на "Пежо "-то.
Врачанинът Мартин Стоянов още веднъж доста бързо се приспособява към сложните условия (студена и мокро трасе) което незабавно впечатли Андреа Кругнола, който даваше указания на Марти от навигаторската седалка. Той бе удовлетворен, че момчето следва инструкциите му и правеше всичко, което той искаше от него, без да губи доста време, да се опасява или колебае. Марти от своя страна бе доста удовлетворен от колата и усмивката му бе непрекъснато на лицето. На него доста му хареса цялото прекарване и съумя да остави доста положително усещане в Андреа и тима.
Те бяха впечатлени по какъв начин 12 годишен може да бъде толкоз професионален в метода си към работата на тима, да се приспособява и учи бързо. Това бяха моменти, в които бе видно по какъв начин времето прекарано от Марти в ситуацията на "Емил Фрай Рейсинг " се отплаща като той е развил метод на връзка с тима, който да е доста прецизен, съсредоточен и подробен. Това е нещо, което за следващ път прави усещане на експертите за него.
Следващия тест на Марти с рали кола би трябвало да бъде на макадам, само че към момента не е решено по кое време и къде.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР