За 12 дни, от 00.00 ччаса на 24 февруари, когато

...
За 12 дни, от 00.00 ччаса на 24 февруари, когато
Коментари Харесай

За 12 дни през ГКПП „Видин“ при Дунав мост 2 са влезли 610 украински граждани

За 12 дни, от 00.00 ччаса на 24 февруари, когато започнаха военните дейности на територията на Украйна, до 24.00 часа на 7 март, през Граничния контролно пропускателен пункт (ГКПП) „ Видин “ при Дунав мост 2 в България са влезнали 610 украински жители. Това оповестиха от пресслужбата на Главна дирекция „ Гранична полиция “ към Министерство на вътрешните работи.

126 са моторните транспортни средства с украински номера, влезнали в страната  през този пункт. От влезлите украинци, по данни на гранична полиция, единствено един човек е
подал молба за филантропична протекция, всички останали са се възползвали все още от правото им на 90 на ден престояване като туристи.

Основно украинските жители, влезнали в България, са пристигнали с леки коли, друга част - проведено с рейсове, прецизираха граничните управляващи. За същия интервал от време съвсем същия е и броят на напусналите през този граничен пункт България в посока към Румъния украински жители - 530.

От „ Гранична полиция “ прецизират за Българска телеграфна агенция, че през днешния ден трафикът на вход и излаз от страната на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин “ е натоварен за товарни коли. Към 8 март остава прекратено от румънска страна прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските " Кайнарджа " и " Крушари ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР