За 113-ти пореден ден протестиращи се събраха в т.нар. триъгълник

...
За 113-ти пореден ден протестиращи се събраха в т.нар. триъгълник
Коментари Харесай

Протестите: Ден 113 - На народа му трябва имунитет – социален, здравен и политически

За 113-ти следващ ден протестиращи се събраха в така наречен " триъгълник на властта " в центъра на София, съобщи БГНЕС.
Пръв изявление от трибуната на митинга направи Арман Бабикян, който подчертава върху събитията от Франция и поредицата от произшествия в страната, сложени от полицията под един знаменател – тероризъм. Бабикян зае и остра позиция към премиера Борисов, откакто Главното мюфтийство изрази позиция против френското списание " Шарли Ебдо ", което разгласява подигравка на турския президент Ердоган. По думите на Бабикян, Бойко Борисов не е спасителят, а поробителят на България.
 Протест на медсестри: Здравеопазването да е гратис, само че трудът ни да е обезщетен (СНИМКИ) Протест на медсестри: Здравеопазването да е гратис, само че трудът ни да е обезщетен (СНИМКИ)
Поводът да бъдем пред здравното министерство е интернационалната самодейност на синдикатите, участващи в Европейската мрежа, част от Мрежат...
На трибуната след него се качи ръководителят на клиниката по УНГ в болница „ Царица Йоанна-ИСУЛ “ проф. Иван Чалъков, който направи съпоставяне с днешните времена и предишното, казвайки че, в последните 60 години обстановката не се е трансформирала кой знае какъв брой. Професорът с 47 години непрестанен стаж се разгневи поради случаите на принуждение над медицински лица и съобщи, че негови сътрудници би трябвало да вървят въоръжени на дежурство.
" Ние продължаваме да хвърляме черни души в бели престилки ", сподели още проф. Чалъков, визирайки продалите се, по думите му, представители на здравното съсловие. " Това, от което през днешния ден имаме потребност, по думите на професора е имунитет – обществен, здравен и политически, а рецептата за него е оставка ", сподели още той.
По-рано през днешния ден студенти се включиха с самодейност пред Ректората на Софийския университет. Около 18.30 часа с възгласи „ Оставка ”  и Орлов мост, с цел да изискат оставките на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР