За 11-та поредна вечер протестиращи майки на деца с увреждания

...
За 11-та поредна вечер протестиращи майки на деца с увреждания
Коментари Харесай

За 11-та поредна вечер майките искат Валери Симеонов да подаде оставка

За 11-та поредна вечер протестиращи майки на деца с увреждания излязоха на митинг в центъра на София с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов . Те блокираха " Орлов мост ". Временно към 19 часа придвижването беше свободно единствено по посока бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и НДК, заяви БНР.

Родители на деца с увреждания потеглиха от така наречен " Триъгълник на властта " - площад " Независимост ". Със запалени свещи и развети черни флагове минаха по бул. " Цар Освободител ", Народното събрание, Софийския университет " Свети Климент Охридски ", доближиха до " Орлов мост " и го блокираха.

В подтекста на днешния Ден на будителите нарекоха вицепремиера Валери Симеонов " будител ", като направиха асоциация, че желаната оставка е събудила гражданското общество .

" Тук съм, с цел да покажа, че на днешния Ден на будителите ние сме събудени. Всеки, който не е пристигнал или не е изразил това мнение, за мен не е разсънен или просто е съпричастен с неговите думи ". Това сподели една от майките на митинга.

Друга жена съобщи, че са на митинга, с цел да ги види цялото общество. " Те мислят, че не си гледаме децата и сме излезли единствено и само за пари, само че в тази ситуация не е по този начин ", сподели тя.

 Десети митинг настоя за оставката на Валери Симеонов
Десети митинг настоя за оставката на Валери Симеонов

Както всяка протестна вечер, придвижването в региона за малко беше спряно

За поредна вечер участниците в митинга обявиха, че ще участват на недоволството до момента в който вицепремиерът Валери Симеонов не подаде оставка.

Повод за митингите са думи на Симеонов в коментар за Закона за хората с увреждания, в който той назова майките " кресливи дами " на " сякаш заболели деца ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР