„За 11 случая не успяхме да открием данни в нашите

...
„За 11 случая не успяхме да открием данни в нашите
Коментари Харесай

Пловдивският крематориум: Няма данни за 11 случая на погребани от Енев

„ За 11 случая не успяхме да открием данни в нашите регистри ". Това съобщи Калин Послаников, представител на крематориума в Пловдив.

В последните дни там са получили над 100 запитвания от хора, поверили кремацията на свои близки на траурния сътрудник Георги Енев. Данни за 11 от тях – липсват. " Първо са потърсени в София - там не са открити, по-късно са потърсени и при нас”, разясни Послаников.

" Нужен е закон, който да контролира погребалната активност ", счита Стоян Макреев от Сдружение на погребалните компании.

„ Най-големият проблем на гробището в Клисура е, че е на територията на селото, което се води квартал на Банкя, а Банкя е под шапката на столична община”, изясни Макреев.

По думите му гробището е нерегламентирано, липсва указател на гробните места, както и на заровените хора и Подробни устройствени проекти (ПУБ).

„ От кметския наместник на село Клисура разбрах, че откогато тя е кмет, кметът на Банкя й е упълномощил да събира такси, когато има следващи погребения в новите гробни места. От този миг се води указател, че те са положени в това гробище, само че тъкмо в кой гроб – не се знае. Но това е за формалните погребения”, разясни Макреев.

Той изясни, че на територията на София се работи по разпоредба от Столична община. Администрацията на тази активност обаче е решение на Върховният административен съд.

„ Не може общината да управлява без висшестоящ закон. Нужен е умишлен закон, който да контролира тази дейност”, съобщи Макреев пред nova.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР