За 11 души мечтаната почивка в Гърция се превръща в

...
За 11 души мечтаната почивка в Гърция се превръща в
Коментари Харесай

Българи мизерстват в гръцкия остров Лефкада

За 11 души мечтаната отмора в Гърция се трансформира в призрачен сън

В прекомерно изнервена се трансформира дълго чаканата отмора в Гърция за 11 българи, избрали да прекарат в Лефкада, сигнализира четец на вестник.

Вместо в определения хотел, за който групата е платила 7 нощувки, били настанени в неугледни и непочистени бунгала в оградено дворно пространство – цялото прашно и тревясало. Трябвало сами да си чистят, споделя Димчо Момчилов, който е потърсил вестника за подпомагане, засегнат от обстановката.

“На 14 юли сключихме контракт за отмора на Лефкада с туристическа компания посредством медиатор. На идващия ден преведохме съответната сума след избор на добър хотел по тяхно предложение. При идването ни в Лефкада на 24 юли бяхме настанени не в хотела, а в бунгала на към 200 м от главния хотел”, написа Момчилов.

“Никой не ни изиска персонални карти. Разхвърлиха ни по бунгалата без наличието на представител на тур сътрудника ни. Групата ни, платила за хотел, получи бунгала. Като свършек те не бяха почиствани - бяха оставени кофа, парцал, метла и лопата”, изяснява Момчилов.

След като ги настанил в бунгалата, притежателят завел българите до главния комплекс, с цел да им покаже ресторанта, където имали платена закуска.

Бунгалата били в неподдържано пространство с треви, чакълеста съществена алея и замърсен басейн. За по няколко часа дневно отварял нещо като плажен бар.

Като някаква отплата за виновност от страна на туроператора на настанените в този бивак били върнати хотелски такси – по 10,5 евро на стая.

“24 часа” се свързва с шефа на туристическата компания, който извърши инспекция, и от компанията изпратиха документално мнение.

“Ние като туристическа организация не можем да влияем на хотела в коя постройка да настани туристите, това е отговорност на самия мениджмънт на хотела”, изясняват от компанията.

Въпреки че хотелът не е дължал обезщетения за зародилия проблем, от управлението му решили да компенсират на място Момчилов и 2-мата туристи с него, с 6 вечери на блок маса.

Отделно хотелът компенсирал всички 11 туристи, като за негова сметка заплатил към община Лефкада такса престой.

От BG туристическата компания са подготвени да предложат на 11-те туристи обезщетения за претърпяното стеснение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР