За 11.00 часа днес, 2 февруари, е насрочен протестът на

...
За 11.00 часа днес, 2 февруари, е насрочен протестът на
Коментари Харесай

Студенти по право от СУ излизат на протест срещу избора на новите конституционни съдии

За 11.00 часа през днешния ден, 2 февруари, е плануван митингът на студенти от Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Студентите ще изразят своето мнение по отношение на избора на новите двама конституционни съдии – Десислава Атанасова и Борислав Белазелков.

" Има настроения в Юридическия факултет против нещата, които се случват и затова направихме този импровизиран митинг ", сподели пред петокурсникът Цветомир Николов, уредник на проявата.

" Съмнявам се, че ще бъдат впечатлени от какъвто и да било митинг по тематиката, само че това, което е значимо – откакто към този момент изборът е реалност, то най-малко госпожа Атанасова като политик, взе участие интензивно в изменението на Конституцията и има ясна позиция по тематиката, да се отдръпна по съответния отворен проблем и да не взема отношение по него ", разяснява Николов.

" Основното отвращение идва от това, че моралните инстинкти на политиците са надълбоко забравени. Ние не желаеме да политизираме митинга, не желаеме да вземаме отношение към личността на Десислава Атанасова, нито това е персонална подигравка към нея. Основният проблем с процедурата беше, че не би имало проблем Десислава Атанасова да бъде претендент на някоя от партийните групи. Въпросът е, че това беше обща номинация на ръководещото болшинство. Съответно целият развой нататък беше трансфорат в бутафорен. И самите диспути, и самото гласоподаване, и самото чуване бяха, меко казано, превърнати в една бутафория ", счита уредникът на митинга.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР