За 10 октомври на Южното Черноморие е планиран последният чартърен

...
За 10 октомври на Южното Черноморие е планиран последният чартърен
Коментари Харесай

Полските туристи най-често са посетили Южното ни Черноморие

За 10 октомври на Южното Черноморие е плануван последният под наем полет. За месец август чартърните полети са 78 на 100 по-малко спрямо предходната година. Това регистрират в Регионалната туристическа камара в Бургас.

По данни на хотелиери едвам 2 % от анулираните резервации за този сезон са трансферирани за идващото лято.

„ Уикенд почивките на български жители по никакъв метод не може да разрешат проблемите на българския туризъм този сезон. Нито във връзка с валутните доходи, нито във връзка с броя задгранични жители, нито във връзка с увеличение на чартърните полети... " разяснява в предаването „ 12+3 " по „ Хоризонт " изминаващия летен туристически сезон у нас ръководителят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов:

„ Най-много пострада курортът Слънчев бряг, поради презастрояването и огромните комплекси с доста жилища.

Най-голям брой туристи дойдоха от Полша - над 30 хиляди през август. Това е най-малкият спад. Най- огромният спад е от британските туристи - 93%, изцяло изгубени пазари за август тази година по отношение на предходната са от Дания, Естония, Финландия, Унгария, Италия, Латвия, Литва, Франция, Швеция. Едва на 8 септември открихме България за Беларус.

651 хиляди са българските туристи за юли и август, посетили нашето море. Но междинният престой е бил къс ", разяснява Иванов.

От туристическия отрасъл ще изискат мярката 80/20 да се удължи до идващия летен сезон.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР