За 10 години забравихме кризата с отпадъците, балирането им и

...
За 10 години забравихме кризата с отпадъците, балирането им и
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: За 10 години забравихме кризата с боклука в София

За 10 години забравихме рецесията с отпадъците, балирането им и площадките, на които гниеха и миришеше половин София. Това сподели пред публицисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по отношение на рецензиите от страна на претендента за кмет на столицата Мая Манолова във връзка с отпадъците.

"Г-жа Манолова е чула част от истината, само че може би не знае, че ние имаме създаден план за създаване на апаратура с употребява не RDF - горивото от завода за боклуци, с което да, в действителност би могло да поевтинее парното, само че този план би трябвало да се развие, да се отбрани и да се получи финансиране, което се случва сега. Вероятно също по този начин не знае, че от 2009 година започнахме плана за рекултивация на плана в Долни Богров, който следва да приключи през идващите години. Бих се радвала доста да чуя оферти на решения на проблемите. Спомням си доста бре господин Станишев преди години береше макове на поляната, на която през днешния ден сме построили наяй-модерния цех за преправка на боклуци, който е втората фаза на цялата апаратура и несъмнено, следва и трета фаза. Ще се веселя доста, в случай че имаме опция да забележим и гората, която следва да израсне, откакто завърши рекултивацията на депото на Долни Богров ", съобщи Фандъкова.

Във връзка с концепцията на Манолова за референдум по тематиката за закопаване на отпадъците, Фандъкова напомни, че за 10 години е забравена рецесията с отпадъците.

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети на 15 септември 43-то учебно заведение „ Христо Смирненски “ на бул. „ Сливница “ 45, с цел да ревизира реконструкцията на постройката /бившето Военно окръжие/ и готовността да одобри възпитаници от 16 септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР