За 10 години съм се явил на 3-4 мажоритарни избора,

...
За 10 години съм се явил на 3-4 мажоритарни избора,
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Омръзна ми лявото да яде бой от всички посоки

 " За 10 години съм се явил на 3-4 мажоритарни избора, 2 пъти за кмет на София от името на Българска социалистическа партия, един път за депутат – 2009 година, срещу Иван Костов, когато никой не искаше да се яви. 2009 година на кметските избори имаше 13 номинации от Българска социалистическа партия, всички се отхвърлиха, тъй като тогава беше вълната на ГЕРБ, а аз отидох, тъй като Българска социалистическа партия постоянно би трябвало да има претендент и постоянно би трябвало да бъде мощна, даже когато е слаба. Никога не съм бил готован или лидер на листа. “ Това съобщи в ефира на БТВ Георги Кадиев, водач на " Нормална страна ", част от обединението " Българска социалистическа партия за България ", който е лидер на листата в Стара Загора.

" Докато съм бил вътре в Българска социалистическа партия постоянно съм бил критикант, тъй като съм желал да я трансформира. Искал съм оставките на Станишев, на други хора, на мен са ми желали оставката “, разяснява Кадиев като посочи, че за него това са опити да промени Българска социалистическа партия. " Но сега, в който излязох, не съм споделил нито една дума, тъй като имам вяра в едно нещо – откакто не можеш да бъдеш част от решението, най-малко не бъди част от казуса “, сподели още той.

" Очевидно с госпожа Нинова можем да работим дружно откакто ще се явим взаимно на изборите. Тя направи първата крачка, предложения нас, предложения АБВ, предложения “Движение 21 “. Отдавна се водеха диалози “, изясни Георги Кадиев като добави за какво е приел поканата: " Омръзна ми лявото да яде пердах от всички направления и резултатът е изтъкнат – в последния парламент 43-ма депутати отляво и 197 от всички останали страни. И аз ще се опитам да допринеса оптимално да имаме добър резултат. “

По думите му това изисква няколко стъпки като едната е обединяването, от което дребна крачка към този момент е направена. " Изисква обаче и по-радикални решения “, сподели още той.

" Не съм поставял никакви условия пред госпожа Нинова, още повече това да бъда лидер. Решението да повеждам листата в Стара Загора е, тъй като явно решиха, че там съм необходим сега “, безапелационен бе Кадиев.

  " Когато лявото се свива и губи народни представители, водачите стават толкоз привлекателни, че всички се вторачват в партийните конференции и да станат първи, а не да печелят гласа на гласоподавателите. Това, което би трябвало да се направи, е всички като мен, като мастити партийни  функционери, всички на второ, трето, четвърти, пето, десето място, да се борят за преференции, а за водачи слагаме младежи. “ Кадиев даде за образец случая във Велико Търново с Весела Лечева и Явор Божанков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР