За 10 години Индустриален парк „Божурище“ е привлякъл 37 инвеститора

...
За 10 години Индустриален парк „Божурище“ е привлякъл 37 инвеститора
Коментари Харесай

Най-голямата държавна индустриална зона у нас отбеляза 10 г. от първата привлечена инвестиция


За 10 години Индустриален парк „ Божурище “ е привлякъл 37 вложителя с размер на вложените средства от над 610 млн. лева, които са разкрили над 2 000 работни места.

Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на формалната гала по отбелязване на 10-а годишнина от стъпването на немската компания „ ВНТС “ в България. Това е и първият притеглен вложител в най-голямата държавна индустриална зона в страната ни.

„ Преди 10 години „ Божурище “ беше повече обещания и смели фантазии, в сравнение с действително осъществяване. „ BHTC “ бе една от първите компании, които повярваха на амбициозните проекти и видяха капацитета на тази индустриална зона “, акцентира министър Стоянов.

По думите му идващите години са десетилетие на общи триумфи – както за компанията, по този начин и за разрастването на зоната. Икономическият министър уточни, че „ същинският индикатор за положението на бизнес средата е, когато световни компании като „ ВНТС “, освен са предпочели България, само че и не престават да порастват тук “.

Инвестициите, направени досега от компанията в българския цех са в размер на над 260 млн. лева, а разкритите работни места са повече от 650, стана ясно по време на събитието. През идната година „ ВНТС “ възнамеряват да стартират и строителството на нов цех, който би трябвало да бъде подготвен до 2028 година. Очакванията са, че с тази стъпка оборотът на българското сдружение ще доближи 1 милиарда лева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР