За 10 часа игра на турнира Австралия оупън“ тенисистът Григор

...
За 10 часа игра на турнира Австралия оупън“ тенисистът Григор
Коментари Харесай

За 10 часа Григор Димитров прибра толкова, колкото други не могат за 10 години!

За 10 часа игра на шампионата „ Австралия оупън “ тенисистът Григор Димитров прибра толкоз, колкото други не могат за 10 години.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров в събота отпадна в третия кръг на Australian Open, откакто претърпя проваляне в четири сета от португалеца Нуно Боржеш.

Това беше третият мач на Гришо в Мелбърн, откакто преди този момент отстрани унгареца Мартон Фучович и представителя на домакините Танаси Кокинакис.

Трите мача на хасковлията продължиха общо 10 часа и осем минути. За това време той е проработил 155 783 евро от наградния фонд.

По елементарни сметки това е почти 300 000 лв., които средностатистическия земляк може да изкара според от заплатата за най-малко над 12, а даже и 15 години. Изчисленията са на база 2 000 лв. заплата на месец или по 24 хиляди лв. на година.

Преди година Григор също отпадна в третия кръг на Australian Open, само че сегашната му облага е по-голяма от тази през 2023 година, защото в този момент наградният фонд беше повишен с 13% до 53 милиона евро.

Въпреки че отпадна в третия кръг, Григор Димитров взима много по-голяма сума, в сравнение с извоюваната за купата му в Бризбейн в първата седмица на годината. Тогава той прибра 95 340 $.

Източник: Блиц спорт

Още вести четете в графа: „ Спорт “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР