За 1-те осем месеца на 2021 г. на територията на

...
За 1-те осем месеца на 2021 г. на територията на
Коментари Харесай

Близо 500 катастрофи са станали във Врачанско от началото на годината

За 1-те осем месеца на 2021 година на територията на област Враца са регистрирани общо 483 произшествия, оповестиха по време на съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата.
От разбора на бранш „ Пътна полиция “ стана ясно, че от общия брой катастрофи 364 са с материални вреди и 119 - тежки с 13 убити и 151 леко и тежко ранени жители.
Заседанието се ръководеше от заместител регионалния шеф господин Борислав Борисов. На съвещанието участваха заместител регионалния шеф господин Милчо Стефанов и представители на териториалните звена на изпълнителната власт, представители на общините от региона и онлайн представители на Държавна организация по сигурност на придвижванията по пътищата.
В хода на срещат бяха регистрирани изпълнените за третото тримесечие на годината ограничения за възстановяване на пътнотранспортния травматизъм в региона. Стана ясно, че на територията на региона до края на годината следва построяването на 8 образователни площадки по БДП – 3 в детски заведения и 5 в учебни такива.
Беше регистрирано, още че автопарка на ЦСМП – Враца е сменен на 99% с нови коли (линейки) за оказване на здравна помощ.
По време на съвещанието беше разисквано и осъществяването на държавната политика по БДП в частта „ положение на пътната инфраструктура “. В тази връзка през месец октомври и месец ноември по инструкции от Държавна организация по сигурност на придвижванията по пътищата следва да бъде осъществен оглед на пътната мрежа от страна на общините и ОД на Министерство на вътрешните работи – Враца за общинската пътна мрежа и от Областно пътно ръководство на републиканската пътна мрежа. Резултатите от огледите ще бъдат систематизирани в съответни отчети и ще послужат като основа за набелязване на ограничения от страна на стопаните на пътя за възстановяване изискванията на пътното придвижване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР