За 1 млн. лева изнудвал Нотариуса от а Ветко и

...
За 1 млн. лева изнудвал Нотариуса от а Ветко и
Коментари Харесай

За 1 млн. лева изнудвал Нотариуса Ветко и Маринела Арабаджиеви

За 1 млн. лв. изнудвал Нотариуса от а Ветко и Маринела Арабаджиеви. Това стана ясно от отчет, който депутатите от краткотрайната парламентарна комисия за следствие на активността на Мартин Божанов. Той е бил предаден през днешния ден в Комисията от а Никола Минчев от „ Продължаваме промяната “.

В отчета не се споделя защо е изнудвано тъкмо семейство Арабаджиеви

Най-вероятно става дума за повдигнатите им през 2020 година обвинявания за незаконна група за данъчни измами. Те дълго време престояха в ареста, откакто бяха арестувани през 2019 година в Барселона с европейска заповед за арест. Самото дело продължава да се точи, макар че КПКОНПИ към този момент загуби такова за конфискация на парцели на фамилията.

В отчета се загатва, че 1 млн. лв. е изискал Нотариуса и от Румен Лазаров. Това настояват народни представители. Божанов сполучливо взел участие в набедяването на сегашния брачен партньор на някогашната си жена Адриана – Евгени Симеонов. През 2017 година против мъжа, прочут с прозвището Генчо Люлинския стартира дело за незаконна група за поръчкови отвличания.

Докладът разказва и групата на Мартин Божанов и загатва и имената на прокурори и съдии, които сигурно били посещавали SS клуб на Нотариус

Преди време SafeNews разгласява версия за изнудването на Арабаджиев. Според нея

Ветко и Маринела са употребявали услугите му с цел да освободи сина им Вълчо от следствения арест. След това те се обърнали към него с цел да приготви и върне екстравагантните олигарси от Испания у нас.

Припомняме, че на 1 септември 2018 година хотел “Маринела ” почерня от качулки, а Арабаджиеви бяха упрекнати в крупни данъчни закононарушения

Твърди се, че точно Нотариуса им подшушнал по кое време да избягат от България. Той обаче пропуснал да ги предизвести да вземат със себе си и Вълчо. Така младежът се озова зад решетките, изкупвайки грешките на родителите си.

След това Нотариуса не съумял да им уреди бързо излизане от родния арест. Той ги убедил да се предадат с уверението, че ще лежат най-много 72 часа. Но вместо това престоят им на топло се проточи месеци наред, което разсипа здравето на Маринела. Тя към момента се възвръща от ужаса. Още по-тежко изтърпя ареста си Ветко, който бил на крачка от лудостта, в случай че имаме вяра на съкилийниците му.

Вместо да се забърза с стартирането им под домакински арест, Нотариуса ги изнудвал за още по-големи суми

Известните богаташи били принудени да му се регистрират в кеш всеки месец, макар че сметките им бяха запорирани.

Наглият Божанов също така  упорствал Арабаджиеви да му водят нови тлъсти клиенти. Най-много го блазнел свата на олигарсите Миню Стайков, както и Веселин Денков, чиято половинка Ивайла бе в тясното обграждане на Маринела по това време. За негово злощастие Денков и Стайков излезли костеливи орехи. Те отказали станат жертви на рекета. Нещо повече – Ивайла Бакалова единствена се осмели да покаже лицето му пред обществото, представяйки сензационни и скандални записи по какъв начин той изнудва мъжа й със стотици хиляди евро.

Най-големият провал на Нотариуса с Арабаджиеви бе фактът, че те излязоха на независимост не с помощта на него, а поради променената политическа настройка през 2021 година Тогава Политическа партия и Демократична България пристигнаха на власт.

Източник:  24 часа
Още вести четете в рубрика „ Крими&Темида “
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР