За 1 година влиза в затвора 30-годишен мъж с инициали

...
За 1 година влиза в затвора 30-годишен мъж с инициали
Коментари Харесай

Рецидивист влиза за година в затвора за заплахи за убийство към приятелката си в Лом

За 1 година влиза в пандиза 30-годишен мъж с букви Д. Д. за отправени в изискванията на домашно принуждение закани за ликвидиране по отношение на жена, с която били в взаимно общуване. Престъплението е квалифицирано по член 144, алинея 3, т. 1 и т. 3, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс., оповестиха от държавното обвиняване.

Мъжът е осъждан неведнъж.

След подаден сигнал за отправени обиди и закани за ликвидиране по отношение на дамата с букви Ц. Д. е било формирано досъдебно произвеждане по случая. В хода на следствието станало ясно, че през 2020 година двамата са заживели на брачен начала. По време на взаимното им общуване мъжът проявявал ревнивост и постоянно отправял закани към дамата.

На 21 юли 2023 година пред постройката на дирекция " Социално подкрепяне " на ул. " Пристанищна " в Лом той заплашил да я убие, блъснал я по главата и я влачил за косата пред детето й .
 Издирват мъж от сливенско село, заплашил да убие жена си
Издирват мъж от сливенско село, заплашил да убие жена си

Към момента той се укрива

Няколко дни след първия случай, на 28 юли 2023 година на ул. " Славянска " в града той още веднъж заплашил дамата с ликвидиране, до момента в който тя била в автомобила с детето си. Викал, упорствал тя да отвори колата, след което се качил на тавана и с крайник счупил предното панорамно стъкло .

На 4 август 2023 година дамата била на среща по координационен механизъм за дете в риск в отдел " Закрила на детето " в Лом. Мъжът пристигнал в двора на институцията, крещял, обиждал дамата, удрял по прозореца на стаята, където се провеждала срещата и се опитал да нахлуе вътре. Тя била доста обезпокоена, декларирала на чиновниците, че доста се опасява за живота си и споделила, че в нападателно положение той може да я убие.

По досъдебното произвеждане са извършени разпити, назначени са и са направени сложни експертизи - съдебнопсихиатрични и съдебнопсихологични.

Агресорът влиза в пандиза за 1 година при първичен непоколебим режим, като правосъдното решение има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР