за 1,2 млн. лева има в портфейла на 30-годишния Цветан

...
за 1,2 млн. лева има в портфейла на 30-годишния Цветан
Коментари Харесай

Биткойни за 1,2 милиона лева задържани у 30-годишният мъж, копал валутата с краден ток

за 1,2 млн. лв. има в портфейла на 30-годишния Цветан Момчев, който е задържан за най-голямата кражба на ток в историята на ЧЕЗ, заяви “ ”. Криптовалутата е 40 биткойна. Всеки един се търгува за 30 712 лева по цени от събота, когато крадецът бе заловен.
За рекордната кражба на ток Цветан Момчев може да получи до 5 година затвор. Цялата му техника е конфискувана, ще запорират и битпортфейла му. Поискана е информация и за точната наличност в него. На към 1 млн. лв. се прави оценка откраднатият ток от някогашното Трудово-кооперативно земеделско стопанство в с. Хераково, където била криптофермата, сподели проверяващ от Министерство на вътрешните работи. Престъплението бе разкрито от служители на реда от София и прокуратурата на 12 декември. ТКЗС-то било приватизирано още в зората на демокрацията. Сменя редица притежатели, преди да го купи компанията “Ди енд Пи травел ”. Туристическата организация е решила да сменя сектора, снабдява се и с ново име.
 Най-голямото наказване за най-голямата кражба на ток в историята на ЧЕЗ - години затвор Най-голямото наказване за най-голямата кражба на ток в историята на ЧЕЗ - години затвор
До 10 години затвор – това може да е наказването за най-голямата кражба на ток в историята на ЧЕЗ. Припомняме, че за нея беше съо...
Започва търговия с етерични масла и други козметични артикули, прекръства се на “Нина Зет ”. Компанията има трима съдружници. Тъй като постройките били доста, от компанията давали част от тях чартърен. Така за малко под 3000 лева на месец те отдали от пространствата на 30-годишния Цветан Момчев от Перущица, излиза наяве от заявения контракт за наем. Той наел две пространства. Оборудвал ги с най-модерните уреди за извличане на криптовалути, над 500 на брой. Имал даже водно изстудяване. Тъй като цялата система хаби доста ток, решил да го краде. Ползвал характерни устройства, които преобразуват силата, и се свързал непосредствено към стълба. Специален апарат преобразувал тока по този начин, че да може да се употребява.
Само за час от обекта се потребявал ток колкото харчат 4-5 фамилии за месец. На Момчев обаче му било преференциално – натрупал биткойни, а цената непрекъснато се повишавала. Консумацията обаче не останала незабелязана от чиновниците на ЧЕЗ. Около обяд на 12 декември Богдан Спасов от електроразпределителното сдружение се усъмнил в голямото количество ток, което се подава към ТКЗС-то. Сравнил го с предходни месеци и забелязал, че шоковото повишаване е от последните 60 дни. Затова незабавно подал сигнал в Министерство на вътрешните работи. Полицаите получили позволение от съда за претършуване и отишли в селото. Първият оглед почнал в 23 ч в събота и завършил в 6 ч сутринта в неделя.
Техниката в ТКЗС-то била свръхмодерна. Освен копачки и водно изстудяване имало и вентилатори и разнообразни трансформатори. По цени на остаряло оборудването коства над 100 000 лева Най-вероятно е поръчано от чужбина, тъй като част от контактите и мощността на щепселите не съответствали на българските стандарти. Момчев незабавно бил арестуван, а персоналният му компютър - иззет. В него разкрили квитанция от транзакция с биткойни. След нея в портфейла му оставали цели 40 от скъпите блокчейни. Възможно е мъжът да има доста повече, тъй като трансакцията е с дата от началото на ноември. Заради разписката ще се ревизира дали Момчев не е финансово муле, което работи като бушон.
Цветан Момчев е с обучение в областта на компютърната сигурност. Има дете, само че това не му пречи чалготеките да заемат особено място в живота му, разкрива фейсбук профилът му.
 Разкриха най-голямата кражба на ток в историята на ЧЕЗ Разкриха най-голямата кражба на ток в историята на ЧЕЗ
ЧЕЗ Разпределение България разкри най-мащабната и нагла кражба на електрическа енергия в своята история. Злоупотребата е разкрита на 12 деке...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР