З0 милиона допълнително ще получат общинските и областните болници от

...
З0 милиона допълнително ще получат общинските и областните болници от
Коментари Харесай

З0 млн. допълнително ще получат общинските и областните болници

З0 милиона в допълнение ще получат общинските и регионалните лечебни заведения от страната. Това беше контрактувано на среща в Министерския съвет сред здравния и финансовия министър и Сдружението на общинските лечебни заведения.

Част от средствата ще се употребяват за увеличение на заплатите на медиците. Още 36 милиона лв. ще дойдат от бюджета на Здравната каса за субсидиране на лечебните заведения.

Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Тъй като в този момент става въпрос за общинските лечебни заведения желая да ви кажа, че това нарастване ще бъде сред 25 и 40 %, нарастване на разноските за личен състав и нарастването ще бъде диференцирано. Увеличението при регионалните лечебни заведения е сред 10 и 15 %. Неделчо Тотев, ръководител на Сдружението на общинските лечебни заведения: Лично ние сме задоволени, тъй като това за нас е една първа стъпка в вярна посока, която ние от дълго време се мъчим да насочим диалозите и по тази причина сме задоволени и по тази причина няма по какъв начин да желаеме повече на този стадий, само че това за нас е началото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР