З ам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров съобщи в предаването „Здравей,

...
З ам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров съобщи в предаването „Здравей,
Коментари Харесай

Ще има ли смяна и на ръководството на „Пирогов”

З ам.-министърът на опазването на здравето Димитър Петров заяви в предаването „ Здравей, България” по, че има да предварителни сигнали за подправени хоспитализации в болница „ Пирогов”.

„ Фалшивите хоспитализиции в болница „ Лозенец” ги установи НЗОК по документи. В момента има 5 случая, които са заявили, че не са влизали в болница по тази диагноза. Те обаче имат подписи в историята на болесттите и преписката е пратена в полицията за експертиза на тези подписи. Вероятно след влизането на новия Съвет на шефовете ще се направи по-обстойна инспекция на всички. Това е сложен развой.

Имаме предварителни данни и сигнали за нарушавания във връзка с НЗОК и подправени хоспитализации в „ Пирогов” .

Към момента в лечебното заведение тече инспекция на НЗОК. Проверки текат в много лечебни заведения, министерството ще реагира съгласно резултатите. Директори, които не са упражнявали надзор за такива неща ще бъдат евентуално отстранени. Има и други учредения – неприятно ръководство. Не става въпрос за чистка, само че в страната и София има няколко проблеми болници”, заяви той.

„ В извънредно неприятно финансово положение е хематологията, там е много проблематично. Има проблеми в няколко регионални лечебни заведения, които също са в тежко финансово положение и където се подозира неприятно управление”, разкри зам.-министърът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР