З а турски провокации с изстрели във въздуха по границата

...
З а турски провокации с изстрели във въздуха по границата
Коментари Харесай

Стрелба на гръцко-турската граница, обвинения в провокации

З а турски провокации с изстрели във въздуха по границата сред Гърция и Турция по река Марица написа в днешния си брой атинският всекидневник "Катимерини ".

Двата случая са от 5 и 7 март, са съобщили от гръцките гранични сили и от Фронтекс, които патрулират взаимно по границата за попречване на нелегално навлизане на мигранти. Регистрирани са били два случая, при които турски бойци са стреляли във въздуха, за което са свидетелствали гръцки и немски граничари. Въпросът е отвеян от Фронтекс до Брюксел и до способените органи на Европейски Съюз. Ръководителят на Фронтекс също така е разпоредил чиновниците, които патрулират в региона, да носят бронежилетки.

Turkish soldiers fire guns on Evros border
— Kathimerini English Edition (@ekathimerini)
Ясна рецензия към Турция за провокациите към Гърция е отправил американският държавен секретар Антъни Блинкън, който е обявил и идното завръщане на Съединени американски щати в Източното Средиземноморие, написа още "Катимерини ". Блинкън е дал случая с съветските ракети С-400 и нарушаванията на гръцкото въздушно пространство като образци за дейности от страна на Турция в нарушаване на интернационалното право и на съюзническите й задължения в границите на НАТО.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР