З а съжаление, нашите домашни любимци не могат изразят с

...
З а съжаление, нашите домашни любимци не могат изразят с
Коментари Харесай

5 знака, че домашният любимец има нужда от ветеринар

З а страдание, нашите домашни любимци не могат изразят с думи, в случай че не се усещат добре здравословно. Ето за какво положителният собственик е хубаво да бъде осведомен с главните признаци, които алармират за проблем със здравословното положение на домашното животно, описват във видео на канала " " във..

Отказ от хранене

Ако вашият домакински любим отхвърля да яде повече от един ден, това е сериозна причина да отидете на ветеринар. Още повече, в случай че забелязвате и други признаци като отмалялост, повръщане или отвод да пие вода.

Липсата на вкус при домашното животно може да алармира за разнообразни положения: зараза, неразположение в стомаха, паразити или друго.

Екстремна жадност

Не забравяйте, че котките и кучетата, които ядат суха храна за домашни любимци, пият повече вода от тези, които се хранят с мокра храна. Наблюдавайте какъв брой вода пие вашият домакински любим. Липсата на жадност води до дехидратация, до момента в който търсенето за повече вода от нормално е признак за диабет или бъбречни болести.

Внезапна експанзия

Вашият домакински любим и най-хубав другар внезапно става нападателен и неприветлив? Преди да го накажете, разберете каква е повода. Както при хората здравословните неразположения се отразяват на настроениято, по този начин и домашните любимци алармират с държанието си, че не се усещат добре.

Възможно е да изпитват дискомфорт със зъбите, да са се наранили или да имат някаква зараза. Потърсете ветеринарен доктор, с цел да установите какъв е казусът.

Често уриниране

Ако котката или кучето ви са почнали да употребяват тоалетната си по-често от нормално или цветът на урината им се е трансформирал, не подценявайте тези знаци. И въпреки всичко не забравяйте, че дребните кученца и старите кучета по-често употребяват тоалетната.

Честото уриниране при кучетата или котките, обаче може да бъде сигнал за съществени здравословни проблеми и би трябвало да потърсите незабавно ветеринарен доктор.

Облизва се прекомерно постоянно

Известно е, че котките обичат да се самопочистват, само че в случай че забележите, че вашият мъркащ домакински любим го прави по-често от нормално това може да бъде симптом за здравословен проблем. Една от аргументите може да бъде, че зоната, която котката ближе е засегната, раздразнена от бълхи или алергична реакция. Понякога котките се облизват, в случай че изпитват стрес или безпокойствие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР