Ювентус взе важен успех с 2:0 срещу Верона в последен

...
Ювентус взе важен успех с 2:0 срещу Верона в последен
Коментари Харесай

Новите в Юве се отчетоха с перфектен дебют

Ювентус взе значим триумф с 2:0 против Верона в финален мач от неделната стратегия на следващия кръг в Серия А. Новите попълнения на "бианконерите " започнаха с самоувереност престоя си в клуба, вкарвайки по едно попадение за триумфа.

Ювентус пръв стигна до голова опция. Това се случи в 7-ата позиция, когато Адриен Рабио напредна през центъра и подаде за Влахович в предни позиции. Сърбинът стреля мощно от границата на наказателното поле, само че вратарят избави.

При втората си по-добра офанзива домакините откриха резултата. Шчесни прати дълга топка, Влахович завоюва единоборството в центъра на терена и подаде за Дибала, който с едно допиране още веднъж върна към сърбина пред наказателното поле, който елегантно трансферира вратаря и означи за 1:0.

Верона насочи първия си по-опасен удар едвам в 29-ата минута, когато Дарко Лазович опита изстрел от отдалеченост, само че топката мина над напречната греда. Влахович можеше да удвои резултата в 37-ата минута, когато получи прелестно центриране отляво и трябваше единствено да засече топката във вратата, само че ударът му мина до гредата.

В 50-ата минута Шчесни трябваше да се намесва след подло центриране, при което топката полетя рисково към вратата, само че полякът се разтегна и мазета. Верона продължи да играе много по-агресивно и в 58-ата минута Тамес овладя една изчистена топка пред наказателното поле и опита рисков удар, само че над вратата.

И когато изглеждаше, че "Мастифите " са покрай равнене, те позволиха втори гол във вратата си. Това се случи в 61-ата минута, когато домакините проведоха контраофанзива, Мората преодоля много терен с топка в крайници и пусна прелестен извеждащ пас за Денис Закария, който стреля във вратата за 2:0. Така и швейцарецът откри головата си сметка за Юве.

В 82-ата минута Шчесни за повторно в мача трябваше да се намесва уверено след рисково центриране пред вратата му, само че и този път бе съвършен. В 87-ата минута Влахович обстрелва вратата от границата на пеналта, само че право в ръцете на вратаря.

В добавеното време и Мойс Кийн имаше късмет да се разпише, само че ударът му бе около вратата. В последна сметка Ювентус справедливо се поздрави с успеха и с 45 точки излезе на 4-ото място в класирането. Верона остава на 9-ата позиция с 33 точки в актива си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР