Ювентус временно се върна на върха в класирането на италианската

...
Ювентус временно се върна на върха в класирането на италианската
Коментари Харесай

Ювентус срази Наполи у дома и временно оглави класирането в Серия А

Ювентус краткотрайно се върна на върха в класирането на италианската Серия " А " след най-малък домашен триумф с 1:0 против първенеца Наполи в дербито, което сложи началото на 15-ия кръг в италианското състезание.

В Торино двата тима изиграха равностойна първа част, в която офанзиви не липсваха и към двете порти, само че несъмнено по-опасните обстановки бяха в интерес на гостите.

Хвича Кварацхелия обаче пропусна да означи от преференциална позиция, а малко по-късно удар на Джовани Ди Лоренцо от близко беше отразен от вратаря на домакините Войчех Шчесни.

" Старата госпожа " пък дочака своя миг при започване на второто полувреме, когато в 51-ата минута Федерико Гати се възползва от центриране на Андреа Камбиазо и с глава осъществя единственото попадение в дуела.

Гостите от Неапол въпреки всичко стигнаха до изравнителен гол двайсетина минути преди края на постоянното време посредством Виктор Осимен, който се възползва от неточност на стража Шчесни, само че за шанс на " бианконерите " нигерийският нападател се оказа в състояние на засада и по този начин резултатът остана неизменен.

В последна сметка Юве запази задатъка си и по този начин записа 11-ия си триумф от началото на акцията в Серия " А ", след който футболистите на Макс Алегри към този момент имат 36 точки в актива си и още веднъж излязоха с една пред Интер, който в утрешния ден посреща Удинезе.

Наполи пък позволи третото си следващо проваляне във всички шампионати, след което " партенопеите " остават на 5-ата позиция в шампионата с 24 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР