Ювентус вече започна работа по завръщането към футбола, който беше

...
Ювентус вече започна работа по завръщането към футбола, който беше
Коментари Харесай

Ювентус продължава напред със следващите стъпки


Ювентус към този момент стартира работа по завръщането към футбола, който беше спрян преди близо два месеца поради пандемията от ковид. Вчера първата група играчи на клуба мина на функционални медицински прегледи и проби за COVID-19.

Кристиано Роналдо пък се прибра от Португалия, само че други от чужденците още са отвън Италия. Какво следва в Юве отсега нататък:

Останалите футболисти, които са отвън страната, би трябвало скоро да се приберат. Не е ясно единствено по кое време това ще направи Гонсало Игуаин, който е в Аржентина около болната си майка. Сигурно е единствено, че всеки един от тях ще бъде подложен на 14-дневна изолираност.

Тези играчи, които през вчерашния ден бяха тествани, през днешния ден ще стартират да упражняват – стога пробите им да са негативни. Става дума за Миралем Пянич, Даниеле Ругани, Леонардо Бонучи, Федерико Бернардески, Хуан Куадрадо, Карло Пинсолио и Аарън Рамзи. Те ще се приготвят или сами, или най-вече по двама със наложителна отдалеченост от най-малко 20 метра между тях.

Треньорът Маурицио Сари ще се причисли към тях чак когато има „ зелена светлина “ за групови тренировки. 61-годишният ментор е буен пушач и е доста значимо той да бъде защитаван от вероятно заразяване с ковид.

 Край на сагата: Кристиано към този момент е в Италия

Очаква се 18 май да бъде датата, от която тимовете в Италия да могат да упражняват на групи. Шампионатът пък евентуално ще се възобнови през юни.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР