Ювентус вече отнесе тежко наказание, с което беше лишен от

...
Ювентус вече отнесе тежко наказание, с което беше лишен от
Коментари Харесай

Ювентус рискува още по-голямо лишаване от точки

Ювентус към този момент отнесе тежко наказване, с което беше лишен от 15 точки от своя актив в Серия " А " поради подправяне на финансови облаги. Клубът обаче може да бъде глобен с отнемането на още 20 точки през този сезон, твърди “Кориере дело спорт ”.

Според изданието прокуратурата на Италианската футболна федерация ще изиска въпросното наказване по делото, с което клубът е упрекнат за нерегламентирано погашение на заплати. Изслушването по делото ще бъде през март. Както е известно, по време на пика на пандемията от ковид през 2020-а Ювентус публично разгласи, че играчите са се отказали от четири месечни хонорари, с цел да оказват помощ на клуба в комплицираната обстановка. Въпреки това телефонни записи и известия на футболисти на отбора като Матайс де Лихт и Матия Де Шилио удостоверяват, че играчите са били наясно, че въпросните заплати ще им бъдат платени скритом. Те трябвало да се откажат единствено от едно месечно заплащане, а останалите щели да им бъдат дадени под разнообразни форми като бонуси и спонсорски покупко-продажби. Така футболистите щели да получат парите си “под масата ”, което щяло да помогне за счетоводството на клуба.

След наказването от 15 точки 13-ият в класирането Ювентус разполага едвам с 23 пункта в актива си и нова сходна анкция съществено би заплашила оставането на отбора в локалния хайлайф.

" Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР