Ювентус спечели с минималното 1:0 гостуването си на Удинезе в

...
Ювентус спечели с минималното 1:0 гостуването си на Удинезе в
Коментари Харесай

Юве се събуди в края на сезона, но в крайна сметка не успя да се добере до Лига Европа

Ювентус завоюва с минималното 1:0 гостуването си на Удинезе в мач от последния кръг на Серия А. Футболистите на Масимилиано Алегри изиграха един от мощните си мачове през сезона и изцяло заслужиха триумфа си, въпреки че в края още веднъж трябваше да потреперят. Единственото попадение бе дело на Федерико Киеза (68’) през втората част. Дълго време играчите на “старата госпожа ” след попадението даже съумяха да се изкачат до местата даващи право на присъединяване в Лига Европа, само че късен гол в дуела на Рома в последна сметка ги изпрати на седмото място и през идната година те ще би трябвало да играят в Лигата на конференциите.

Първата по-интересна обстановка в дуела пристигна още в 4-ата минута, когато неприятно изчистване на вратаря на Удинезе Марко Силвестри даде опция на Мирети да пресече, само че той бе блокиран и не съумя да стреля. Домакините дадоха отговор стремително с рисково центране в ответната офанзива, само че Бето от няколко метра не съумя да натисне топката задоволително и тя отиде над вратата на Шчесни.

Преди да са изтекли и 10 минути от дуела пред Хуан Куадрадо се откри положително състояние след корнер, само че фланговият състезател падайки също стреля високо. Постепенно играчите на Масимилиано Алегри постановиха своето предимство и по-голяма част от дейностите на терена се развиваха пред наказателното поле на гостите. Те обаче опитваха главно с центрирания да създаавт нещо по-интересно пред Силвестри.

Играчите на Ювентус бяха напълно покрай попадението незабавно след приключването на половин час игра, когато първо чудесно взаимоотношение сред Аркадиуш Милик и Киеза даде опция на последния да влезе в пеналта и да стреля рисково, само че изстрелът му бе блокиран, От последвалият корнер пък Леонардо Бонучи нацели горната греда, само че топката още веднъж отхвърли да влезе в мрежата.

В последните минути на първата част Федерико Киеза взе самодейността в краката си и на два пъти влезе доста рисково в наказателното поле, само че не съумя да откри вярното продължение, с цел да се стигне до попадение.

Двата отбора започнаха второто полувреме на по-ниски обороти. Срещата се накъса и заради проблеми на играчи на домакините, които трябваше да създадат две насилствени смени в първите петнайсетина минути на тази част. След час игра Адриен Рабио бе изведен в добра позиция в наказателното поле, само че заложи на силата и на уцели вратата.

Последваха и нови два опита на Куадрадо и Анхел Ди Мария, само че и те бяха неточни. Постепенно играчите на Масимилиано Алегри постановиха все по-сериозен напън, с цел да се стигне до 68-ата минута, когато поредност от пасове объркаха защитата на домакините и Федерико Киеза, който получи в пеналта, съумя да означи за 1:0. Ведната след попадението темпото в дуела още веднъж спадна. В последните минути на дуела играчите на Удинезе демонстрираха упоритост и потърсиха изравнително попадение, само че стигнаха единствено до два по-опасни удара, при които Шчесни се намеси добре. По този метод играчите на Ювентус завоюваха с най-малък резултат, само че в последна сметка се подредиха едвам седми в подреждането, което ги праща в Лигата на конференциите през идната година.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР