Ювентус ще напусне проекта за , съобщават испанските Марка, АС,

...
Ювентус ще напусне проекта за , съобщават испанските Марка, АС,
Коментари Харесай

"Ювентус" е поискал да напусне Суперлигата

Ювентус " ще напусне плана за, оповестяват испанските " Марка ", " Апелативен съд ", " Спорт " и Relevo. Генералният шеф на клуба Маурицио Сканавино е изпратил писмо до " Реал " (Мадрид) и " Барселона ", с което е изискал среща, с цел да обсъдят напускането на плана.

към момента поддържат, която беше учредена от 12 клуба през април 2021, само че бързо се провали.

Според испанския вестник " Апелативен съд " Сканавино е показал, че Европейската клубна асоциация (УЕФА) е заплашила да изхвърли клуба от европейските шампионати за пет години. УЕФА води свое по против " Ювентус " в последните месеци и може да наложи настрана наказване, в това число изваждане от шампионатите.

Клубът беше осъден с лишаване на поради финансови облаги от прехвърляния посредством фиктивно повишение на цените на футболисти. Срещу " Ювентус " имаше и второ обвиняване - за прикриване на платени заплати на футболистите, за което управлението подписа с италианската федерация и се измъкна единствено с санкция. Заради отнетите 10 точки обаче, вместо трети, " Ювентус " приключи седми и следващата година няма да играе в Шампионската лига, а в Лигата на конференциите.

 УЕФА готви изваждане на УЕФА готви изваждане на " Ювентус " от европейските шампионати

Вестник " Марка " оповестява, че натиска от УЕФА може да има и против " " поради по случая " ".

В момента Суперлигата чака решение от Съда на Европейския съюз по отношение на това дали може да се направи обособен шампионат. УЕФА към този момент получи по проблема, а в случай че мнението бъде доказано, клубовете, които желаят да вземат участие в Суперлигата, на процедура може да бъдат изключени от националните шампионати, в които играят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР