Ювентус приема Виляреал на „Алианц Стейдиъм“ в Торино в среща-реванш

...
Ювентус приема Виляреал на „Алианц Стейдиъм“ в Торино в среща-реванш
Коментари Харесай

Ювентус не желае поредно осминафинално разочарование

Ювентус приема Виляреал на „ Алианц Стейдиъм “ в Торино в среща-реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Въпреки отличната си форма в Серия А и положителния резултат (1:1) от първата среща, “бианконерите” се нуждаят от триумф против „ жълтата подводница “.

През уикенда торинци надделяха Сампдория с 3:1 и се приближиха до водачите в Калчото - Милан, Наполи и Интер. Тимът на Масимилиано Алегри е непобеждаван в 12 следващи мача, което сигурно дава съществени мотиви за оптимизъм. В последните си 10 срещи Юве е позволил едвам четири гола, макар непълния кадрови капацитет на отбора.

Алегри не може да разчита на продължително контезените Федерико Киеза и Уестън МакКени, а едно от зимните попълнения Денис Закария е под сериозна въпросителна. Един от стълбовете в защита Леонардо Бонучи също е с контузия. Добрата вест за експерта от Ливорно пристигна преди броени дни, когато капитаните на отбора Пауло Дибала и Джорджо Киелини се включиха пълноценно в подготвителния развой.

Виляреал стабилизира представянето си в Ла Лига след неуверения старт през август, септември и октомври. В последния мач на „ жълтата подводница “, прецизен бе Дани Парехо, който донесе триумфа с 1:0 над Селта Виго. Именно халфът донесе и равенството в първата среща за отбора на „ Естадио де ла Серамика “.

Ситуацията с защитата при испанците е огледална с тази при Юве – опитния централен бранител Раул Албиол е навън. Пако Алкасер и Алберто Морено също няма да могат да оказват помощ на своите съотборници в Торино, а още трима футболисти ще държат на тръни Унай Емери до последно – това са Хуан Фойт, Етиен Капу и Жерард Морено.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР