Ювентус победи Лацио с 2:0 у дома в първи полуфинален

...
Ювентус победи Лацио с 2:0 у дома в първи полуфинален
Коментари Харесай

Ювентус със сериозна крачка към финала за Купата на Италия

Ювентус победи Лацио с 2:0 вкъщи в първи полуфинален мач за Купата на Италия. Федерико Киеза (50) и Душа Влахович бяха точни за триумфа на " бианконерите ", като по този метод дадоха удобен задатък на отбора си преди реванша. 

Двубоят стартира с напън на домакините, които действаха на бързи обороти, само че не сътвориха нещо рисково пред противниковата врата. В 11-ата минута основният рефер отсъди дузпа за " бианконерите " за нарушаване на Матиас Весино против Андреа Камбиазо. Ситуацията беше прегледана на ВАР и се оказа, че бранителят първо е бил в засада и наказателният удар беше анулиран. 

Постепенно Лацио се окопити и изравни играта. В 40-ата минута гредата избави домакините след удар с глава на Луис Алберто. В 45-ата минута вратарят на " орлите " улови мощен удар от отдалеченост на Адриен Рабио. 

В началото на второто полувреме Ювентус поведе. В 50-ата минута Камбиазо пусна страховит извеждащ пас към Федерико Киеза, който изпревари директния си надзирател и останал самичък против вратаря не сбърка. 

По-добрата игра на домакините продължи и в 60-ата минута Мануел Локатели насочи много рисков отдалечен изстрел, който профуча до гредата.

В 64-тата минута резултатът бе подсилен. Уестън Маккени откри Душан Влахович в наказателното поле, той финтира бранител и със мощен шут по земя означи за 2:0.

В 70-ата минута удар с глава на Федерико Гати след центриране от корнер мина над вратата. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР