Ювентус победи Байерн с 2:0 в първия си мач от

...
Ювентус победи Байерн с 2:0 в първия си мач от
Коментари Харесай

Младок блесна за Ювентус срещу Байерн

Ювентус победи Байерн с 2:0 в първия си мач от предсезонния шампионат " International Champions Cup ". " Старата госпожа " стигна до триумфа с два гола на младока Андреа Фавили, който започва на върха на офанзивата на италианския първенец и остави отлични усещания. Той порази вратата на противника в 32-ата и 40-ата минута и по този начин се трансформира в воин за своя отбор.

Срещата стартира със сериозна опция за Юве. Още в 3-ата минута Фавили бе изведен на скорост в наказателното поле и насочи удар, който бе избавен от вратаря.

След това обаче и Байерн на два пъти тества Матия Перин след изстрели на Франк Рибери и Марсел Зила, само че стражът се намеси чудесно и в двата случая. В 25-ата минута и Серж Гнабри насочи мощен шут и още веднъж вратарят бе на мястото си.

Постепенно обаче италианците се окопитиха и също заредиха положителни офанзиви. В 27-ата минута Жоао Кансело изведе Алекс Сандро на стрелкова позиция, само че от дребен ъгъл бразилецът не съумя да преодолее Свен Улрайх.

В 32-ата минута Юве се възползва от страхотна неточност в защитата на Байерн и стигна до разкриване на резултата. Йосип Станишич върна неразчетено към вратаря, той не съумя да почисти топката, която бе отнета от Клаудио Маркизио. Той незабавно видя непокрития Фавили и му подаде към точката на дузпата, а младокът вкара в опразнената врата за 1:0.

В 40-ата минута още веднъж Фавили бе изтърван от отбраната. Той получи дълъг пас и изскочи очи в очи с Улрайх, след което невъзмутимо осъществя втори гол за своя отбор.

Второто полувреме стартира с напън на Байерн. Първо в 50-ата минута удар на Окейре Врид мина около вратата. След това нападателят имаше още един късмет, изскочил самичък против Перин, само че вратарят самоотвержено се хвърли в краката му и блокира изстрела.

До края мачът бе накъсван от много смени и забавните положения понижиха. Байерн насочи няколко неточни удара, като най-сериозният пропуск направи Кингсли Коман в последната минута, когато надбяга директния си надзирател, само че прати кълбото над напречната греда.

В последна сметка резултатът остана неизменен и Юве се поздрави с триумфа. Следващата среща на " бианконрите " е против Бенфика след два дни. Баварците пък ще играят с Манчестър Сити на 29 юли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР