Ювентус официално обяви трансфера на халфа на Аталанта Деян Кулушевски.

...
Ювентус официално обяви трансфера на халфа на Аталанта Деян Кулушевски.
Коментари Харесай

Официално: Ювентус привлече Кулушевски

Ювентус публично разгласи прехвърлянето на халфа на Аталанта Деян Кулушевски. 19-годишният гений мина медицински прегледи тази заран в Торино, а по-късно подписа контракта си с “бианконерите” до 2024 година. Шампионът на Италия ще заплати за него 35 милиона евро на бергамаските, като в допълнение са заложени и още 9 милиона евро като бонуси според от представянето на играча.

В момента Кулушевски е чартърен в Парма и Ювентус е дал единодушието си той да остане там до края на сезона, като едвам през лятото ще дойде в Торино.

OFFICIAL | Dejan Kulusevski is a Juventus player!
— JuventusFC (@juventusfcen) January 2, 2020
Това е огромен трансферен удар за Аталанта. Клубът притегли шведа против единствено 165 хиляди евро на 16 години от ИФ Бромма през 2016 година. Младокът обаче впечатли с изявите си от началото на сезона в Серия “А” с екипа на “Дуковете”, като към този момент има 4 гола и 7 асистенции в 17 мача. Затова грандовете се подредиха на опашка за подписа му, само че Ювентус изпревари конкуренцията и съумя да си обезпечи услугите му.

“Много съм благополучен. 2020 година не можеше да стартира по-добре. Това е значим ден за мен, приятелите ми, моето семейство и всички, които работеха с мен”, бяха първите думи на Кулушевски след подписването на контракта с Юве.

“Ювентус е един от най-големите клубове в света. Когато едно момче стартира да играе футбол, то мечтае да играе в сходен тим. Щом разбрах за опцията да дойда тук, даже не се замислих какво да отговоря”, сподели още геният. Снимки: ©Getty Images

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР