Ювентус обяви в петък, че нетната загуба на клуба се

...
Ювентус обяви в петък, че нетната загуба на клуба се
Коментари Харесай

Загуби от почти 100 милиона евро отчетоха в Ювентус

Ювентус разгласи в петък, че чистата загуба на клуба се е нараснала до 95,1 милиона евро (102 милиона долара) през първата половина на фискалната 2023/2024 година. Основната причина за това е неучастието на тима в евротурнирите, откъдето влизаха огромна част от приходите в предходни сезони.

За съпоставяне, през същия интервал на предходната фискална година, клубът е записал загуби в размер на 29,5 милиона евро. Приходите са паднали с съвсем 26% до 173,3 милиона евро сред юли и декември предходната година, се споделя в изказване на Ювентус.

За да поддържа финансовите си усложнения, клубът от Серия А разгласи нарастване на капитала от 200 милиона евро, което се чака да бъде стартирано до края на април. Exor, капиталовото поделение на семейство Аниели, което управлява основания в Торино клуб повече от век, към този момент покри частта от парите, съответстваща на неговия дял от 64%, и също по този начин ще работи като поръчител за останалата част.

Ювентус беше обиден от счетоводен скандал, обвързван с търговията на играчи и изплащането на заплати в края на 2022-а година, последствията от който включваха възбрана от европейските надпревари през този сезон. Торинци повториха в петък, че предвиждат нова загуба през настоящата цялостна фискална година, откакто регистрира консолидирана загуба от 124 милиона евро до 30 юни 2023-а година, което докара до над 700 милиона евро за шест години.

За последно клубът регистрира чиста облага през 2016/2017 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР