Ювентус не успя да започне с победа участието си в

...
Ювентус не успя да започне с победа участието си в
Коментари Харесай

Ювентус стигна само до 1:1 с Нант в Торино

Ювентус не съумя да стартира с победа присъединяване си в Лига Европа тази пролет и стигна единствено до 1:1 против Нант при семейството си от плейофите на шампионата. Първото по-интересно състояние в срещата бе още във втората минута, когато Анхел Ди Мария бе оставен непокрит, а аржентинецът си настройки топката на левия крайник и стреля, само че ударът му бе избавен от Лафон.

В 13-а минута Федерико Киеза получи великолепно подаване в наказателното поле, а крилото отигра стремително към Душан Влахович, който бе на чудесна позиция, с цел да стреля с десния крайник и да открие резултата - 1:0 за Ювентус.

В идващите минути " Старата госпожа " владееше топката и търсеше празни пространства в противниковата отбрана, до момента в който Нант бе по-прибран в личната си половина, дебнейки на контраофанзива. В 28-а минута Анхел Ди Мария получи топката и напредна с нея, като най-после реши да тества шанса си от разстояние, а бомбеният му шут бе отразен от Лафон, който избави атрактивно.

В добавеното време на първата част Леандро Паредес се нагърби с осъществяването на директен свободен удар, като полузащитникът стреля непосредствено във вратата, пробвайки да изненада вратаря, само че стражът на Рен още веднъж бе на висота и съумя да избави. Това бе и всичко за първото полувреме.

През първите 10 минути от второто полувреме чистите голови положения отсъстваха, а двата тима най-вече влизаха в здрави единоборства, при които никой не искаше да отстъпи. В 60-а минута Нант провежда прелестна контраофанзива, при която Сантонз отклони към Мустафа Мохамед, а нападателят не се поколеба с едно допиране да откри Людовик Блас, който с мощен удар не остави никакви шансове на Войчех Шчесни да се намеси - 1:1.

В ответната офанзива Душан Влахович бе на страхотна позиция пред наказателното поле и се чудеше какво да направи с топката, преди да я чукне към Федерико Киеза, а последният стреля с изключителна мощ, само че в напречната греда, а след това кълбото се отклони и от левия непряк дирек, само че не мина голлинията. Какъв шанс за Нант!

В 66-а минута Анхел Ди Мария извърши ъглов удар, при който завъртя топката с левия си крайник непосредствено във вратата на Нант, само че тя още веднъж се отклони от напречната греда.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР