Ювентус и Севиля направиха 1:1 в първия полуфинал на Лига

...
Ювентус и Севиля направиха 1:1 в първия полуфинал на Лига
Коментари Харесай

Ювентус избегна загуба от Севиля в последните секунди

" Ювентус " и " Севиля " направиха 1:1 в първия полуфинал на Лига Европа, като " Старата госпожа " изравни в последните секунди на своя стадион. В другия мач " Рома " измъкна 1:0 от " Байер " (Леверкузен). Реваншите са идната седмица.

" Ювентус " изигра доста едва първо полувреме и гостите разумно поведоха в 26-ата минута чрез Юсеф Ен Несири. Малко по-късно голмайсторът можеше да удвои след пас от дълбочина на Брайън Хил, само че беше застигнат и не нанесе мощен изстрел.

В последната минута на мача домакините желаеха дузпа, само че съдията Даниел Зиберт (Германия) не почете претенциите им и даже не се стигна да обзор със системата ВАР.

Федерико Гати обаче избави торинци и усили възможностите им за край - той може да бъде италиански. Пол Погба погба игра с топката с глава, като я отклони към далечната греда, където от метър Гати я заби в мрежата.

Рома завоюва през предишния сезон Лигата на Конференциите, а в този момент се пробва посредством триумф във втория шампионат на УЕФА да си подсигуряват място в Шампионската лига. Единственото попадение за тима на Жозе Моуриньо вкара младокът Едоардо Бове в 63-тата минута.

В първите 15 минути гостите от Леверкузен сътвориха две положителни офанзиви, като по-чистото състояние пропусна младата им вяра Флориан Вирц. 7-8 минути по-късно Рожер Ибанес с глава затрудни оптимално Лукаш Храдецки, само че финландският капитан на гостите мазета.

В началото на второто полувреме голови обстановки и пред двете порти липсваха, а  " вълците " удариха първи посредством Едоардо Бове.  Гостите можеха да изравнят три минути преди края на срещата, само че Брайън Кристанте с гърди спря топката при удар на Фримпонг.
" Уест Хем " и " Базел " взеха задатък в Лигата на конференциите
" Уест Хем " и " Базел " взеха преднина в първите полуфинали на Лигата на Конференциите, като завоюваха мачовете си с един и същи резултат - 2:1. Швейцарският отбор в профил ЦСКА-София във квалификациите на конкуренцията предишното лято и е на крачка от финала.

" Уест Хем " реализира поврат против " АЗ Алкмаар " (Нидерландия) и след 0:1 през първото полувреме в последна сметка взе успеха с 2:1. " Базел " изненада " Фиорентина " в добавеното време и също направи поврат от 0:1 до 2:1 като посетител във Флоренция.

И тук реваншите са идната седмица.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР