Ювентус два пъти се връщаше след гол пасив, но в

...
Ювентус два пъти се връщаше след гол пасив, но в
Коментари Харесай

Ювентус с първа загуба за сезона

Ювентус два пъти се връщаше след гол пасив, само че в последна сметка футболистите на Масимилиано Алегри трябваше да преглътнат първата си загуба за сезона - 2:4 при гостуването си на Сасуоло в мач от 5-ия кръг на италианския шампионат. Така след изиграни пет мача Ювентус е на 4-о място с 10 точки, до момента в който втората победа на Сасуоло ги изкачи на 11-а позиция с 6.

Изумителното попадение на Доменико Берарди за Сасуоло в 41-ата минута, две невероятни спасявания на вратаря Войчех Шчесни на вратата на гостите и решителен автогол Федерико Гати за крайното 4:2 бяха значимите моменти, които дефинираха изхода на срещата.

Бианконерите бяха свежи след успеха над Лацио и свободни от европейски задължения, като им липсваха единствено Алекс Сандро, Матиа Де Шилио и несъмнено Пол Погба след неуспеха му в допинг-теста. Доменико Берарди прекара огромна част от лятото в опити да се причисли към Юве, само че този трансфер по този начин и не се състоя и той трябваше да изведе Сасуоло като капитан.

Началните минути бяха за Юве, като Адриен Рабио и Душан Влахович не съумяха да насочат топката в мрежата след центриране на Киеза. Но в 12-ата минута домакините излязоха напред с помощта на Арман Лориенте, който проби от лято и с мощен изстрел с десния крайник от границата на наказателното поле означи. Вратарят Войчех Шчесни се опита да извади топката, само че изглеждаше сюрпризиран от свирепостта на изстрела, който безусловно обърна ръкавиците му.

Само след 10 минути гостите възвърнаха равенството с помощта на автогола на Матиас Виня, който бързаше да почисти преди Уестън Маккени, чакащ центриране на Киеза.

Мануел Локатели можеше да вкара за Ювентус, а по-късно Шчесни трябваше да вади акробатично изстрел на Руан Тресолди. Но в 41-ата минута Сасуоло поведе в резултата с помощта на Берарди. Матеус Енрике завоюва борба за топката в средата на терена и сервира на Доменико Берарди, който би мощно в далечния с вътрешен фалц. Попадението беше съвършен подарък за самия него, за мач номер 300 в Серия А, всичките с фланелката на Неровердите, предава БНР. 

Попадението даде криле на Сасуоло и те можеха да стигнат до трети гол в 63-ата минута, когато Берарди изведе на съвършена позиция Арман Лориенте, чийто шут обаче мина над горната греда. Ювентус изравни в 78-ата минута посредством неуморимия Eнрико Киеза, приключил центриране на Николо Фаниоли, което трябваше да бъде за Тимъти Уеа.

Но както Киеза не се спря цялостен мач за Юве, по този начин и Арман Лориенте диктуваше темпото на домакините. Негов бомбен удар от над 25 метра се отклони в главата на съотборника му Андреа Пинамонти и подлъга Шчесни, с цел да влезе във вратата му. След това гостите потеглиха да нападат, а вратарят им още веднъж беше значимата фигура, с цел да ги остави в мача. в 87-ата минута полският пазач резервира резултата 2:3 след избавяне на Грегоар Дефрел, при чийто удар топката се спря след намесата му в долната част на гредата. Невероятно, само че Шчесни подари четвъртия гол, откакто извърши фаул покрай ъгловото знаменце. Федерико Гати не се ориентира къде се намира и под натиска на Матеус Енрике си вкара автогол.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР