Ювентус джуниър камп беше официално открит на 25 юни на

...
Ювентус джуниър камп беше официално открит на 25 юни на
Коментари Харесай

Треньори от Академията на Ювентус обучават над 80 малки футболисти в Стара Загора

Ювентус младши камп беше публично открит на 25 юни на подготвителното игрище на стадион Берое в Стара Загора. Във втория в България лицензиран лагер на международния гранд от Торино вземат участие над 80 дребни футболисти от цялата страна. Те получиха черно-бели екипи и топки и интензивно ще спортуват през седмицата с трима треньори от Академията на Юве, ръководени от хърватина Миха Рожина, както и с треньори от Детско-юношеската школа на Берое. Децата са разпределени в седем групи, като всяка от тях носи името на звезда на бианконерите.

 yuve-kamp

Ювентус младши камп е проведен от фенклуба на Ювентус в България и Детска футболна академия Комета, с поддръжката на Община Стара Загора.

„ От името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров Ви поздравявам с добре пристигнали в нашия град, който е с хилядолетна история и дългогодишни обичаи във футбола. Благодарим на уредниците за високата оценка на нашата спортна база! Пожелавам на всички млади футболисти да извлекат максимума от присъединяване си в лагера. Надявам се, че те ще бъдат бъдещето на България във футбола “ – сподели при откриването на лицензирания лагер секретаря на Общината Делян Иванов.

„ В рамките на тези 5 дни ни чака доста футбол. В петък децата ще отбележат алегорично своя финален гол за тази година с екипа на Ювентус, а ден преди този момент ще получат своите документи. Всички са доста разчувствани и подготвени за футбол ” – сподели Костадин Крантев, представител на фенклуба на Ювентус в България.

„ Надявам се да е доста готино, да си прекарам ужасно с другите деца, да играя доста футбол. Знам, че Ювентус е огромен тим, с доста победи, а моят любимец е Дибала ” – показа 13-годишният Любомир Митев от София.

„ Първо желаеме да изградим хора, по-късно – футболисти, тъй като желаеме да им кажем, че футболът е играта. През тази седмица ще вършим същото, което е заложено в програмата на Академията на Ювентус в Торино. След края на лагера в Стара Загора участниците ще имат идентичен напредък ” – съобщи Миха Рожина, който е треньор в Академията на Ювентус от 5 години.
„ Всички, които работим в Ювентус, сме заредени с доста пристрастеност. Имаме една мантра и тя е да работим крепко. Това стои в основата на огромните триумфи на клуба ” – сподели още Рожина.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР