Ютубърът Mrkeybrd подложи Samsung Galaxy Z Flip5 на поредица от

...
Ютубърът Mrkeybrd подложи Samsung Galaxy Z Flip5 на поредица от
Коментари Харесай

Samsung Galaxy Z Flip5 „издържа“ повече от 400 000 цикъла на отваряне и затваряне

Ютубърът Mrkeybrd подложи Samsung Galaxy Z Flip5 на поредност от тежки проби за устойчивост. По време на предаването онлайн, което продължи съвсем седмица, устройството беше отворено и затворени 401 156 пъти, като беше подложено на натоварванията в действителния свят.

Първоначално сгъваемият смарт телефон на Samsung беше съпоставен с Motorola Razr Plus (под това име в Съединени американски щати се продава Razr 40 Ultra), само че последният устоя единствено 126 266 цикъла на прегъване и разгръщане. Тестовете, на които са подложени смарт телефоните от Mrkeybrd мъчно могат да се нарекат научни спрямо лабораторните проби на самите производители, само че евентуално това е задачата: те отразяват действителното влияние, на което са подложени устройствата от хора, а не от роботи. Mrkeybrd също по този начин акцентира, че нито Samsung, нито Motorola имат нещо общо с неговото тестване.

Samsung Galaxy Z Flip5 стартира да се поврежда доста преди да стане изцяло негоден: след към 230 хиляди цикъла пантата се счупи и устройството стартира да се отваря независимо. При към 400 хиляди цикъла смарт телефонът беше подложен на извънредно тежки проби – потапяне във вода и в брашно и яйца. Неизправността на пантата стартира да се демонстрира все по-ясно и тестванията трябваше да бъдат прекъснати, когато в дясната част на екрана се появи розова линия. Преди това Galaxy Z Flip5 беше нагорещен, подложен под вода и в прахосмукачка.

Официално устройството има IPX8 отбрана, което значи, че може да работи под вода, само че е безпомощно против прахуляк. Способността да устоя на 400 хиляди цикъла значи, че Samsung Galaxy Z Flip5 може да издържи 10 години приложимост, в случай че се сгъва и разгъва по 100 пъти дневно. За смарт телефон от Motorola това значи 3,5 години постоянна приложимост. Миналата година в тест на Mrkeybrd Samsung Galaxy Z Flip3 оцеля при 418 500 цикъла на отваряне и затваряне, като в същото време беше потънал във вода и подложен на проби за прахуляк и пясък. И тогава също пантата отхвърли доста преди края на опита – смарт телефонът стартира да се отваря самичък.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР