Юта избира Лутър Райт с осемандесетия избор в Драфта на

...
Юта избира Лутър Райт с осемандесетия избор в Драфта на
Коментари Харесай

25 години по-късно: Юта продължава да плаща на бивш играч

Юта избира Лутър Райт с осемандесетия избор в Драфта на НБА през 1993 година, само че нещата не се развиват ослепително за обещаващия център. 218-сантиметровият колос влиза при експертите след три сезона в колежанския Сетън Хол, както и с два златни медала с националния тим на Съединени американски щати - от шампионата на Северна и Южна Америка за юноши до 18 годинив Монтевидео и от лятната Универсиада в Шефийлд.

Авантюрата му в професионалния баскетбол обаче продължава едвам 15 мача през сезон 1993/1994, в които той реализира скромни индикатори от 1.3 точки и 0.7 битки за малко повече от 6 игрови минути приблизително на дуел. Върховото му достижение за маркирани точки е 4, а за битки - 3. Кариерата му безусловно завършва преди да е почнала, а повода е много известна в последните месеци - ментални проблеми.

Райт е спретнат от профилирана институция, откакто е заловен да разрушава прозорци на коли и да прекатурва кофи за отпадък в зона за отмора на щатска автомагистрала, а в следствие получава диагноза “биполярно разстройство”.

От Джаз обаче стигат до съгласие да изплатят цялата сума на контракта му за интервал от идващите 25 години. Бившият баскетболист получава по $153 000 годишно, като последната транзакция ще бъде идващото лято.

Четвърт век след късото си професионално премеждие, Райт е в надалеч по-добро положение и е пълностоен в живота си след играта, като даже има работа в тогавашното си образователно заведение - Сетън Хол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР