Юта джаз победи Хюстън рокетс със 116:108 като гост и

...
Юта джаз победи Хюстън рокетс със 116:108 като гост и
Коментари Харесай

"Юта" отне домакинското предимство на "Хюстън" в плейофите на НБА

Юта джаз " победи " Хюстън рокетс " със 116:108 като посетител и изравни резултата след първите две срещи от полуфиналния им конфликт в плейофите в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Вдъхновени от следващото ослепително показване на новобранеца Донован Мичъл и най-силния мач в кариерата на Джо Ингълс, " джазмените " лишиха домакинското преимущество, което " ракетите " си завоюваха, откакто приключиха с най-хубавите индикатори в постоянния сезон - 65 победи в 82 мача.

Ингълс беше най-резултатен за " Юта " с рекордните в кариерата си 27 точки. Той реализира още един персонален връх - седем тройки, за които му бяха нужни единствено девет опита. 30-годишното леко крило пропусна единствено три от 13-те си стрелби от игра.

Центърът Руди Гобер се отличи с 15 точки, 14 битки и три чадъра, а Джей Краудър и Алек Буркс направиха ужасно включване от пейката. Краудър приключи с 15 точки и 10 битки при 50% успеваемост в стрелбата от игра. Бъркс беше прецизен при седем от 11-те си изстрела и приключи със 17 точки, шест асистенции и четири битки.



Мичъл беше играчът, който носеше прочувствения заряд в играта на " Юта " и сподели страхотни лидерски качества, с цел да поведе своя тим към успеха. Новобранецът нямаше ден в стрелбата и пропусна 15 от 21 опита за панер от игра.

Той приключи със 17 точки, като за пръв път от началото на плейофите не доближи границата от 20 и не беше топреализатор на " джазмените ". 21-годишният гард обаче сложи връх по асистенции в директните елиминации за новобранец - 11, към които добави пет битки и две откраднати топки.

" Той ни раздра. Непрекъснато пробиваше и намираше своите съотборници по ъглите. Той е превъзходен, без значение дали приключва или не ", съобщи старши треньорът на " Хюстън " Майк Д`Антъни по адрес на Мичъл.

 Донован Мичъл още веднъж продължава да свети в дебютния си сезон в НБА
Донован Мичъл още веднъж продължава да свети в дебютния си сезон в НБА

" Юта " стартира доста мощно мача, отвори разлика от 10 точки в първата четвърт, а във втората задатъкът на гостите доближи 19 точки. " Хюстън " бързо стопи пасива си след почивката, а в средата на третата част поведе с пет точки.

Осем минути преди края на дуела " ракетите " водеха с две точки при 94:92. " Юта " обаче отговори със серия от 16:2, с която отвори удобна разлика и не разреши на противника да се върне в мача.

" Джазмените " приключиха с 15 тройки от 32 опита (46.9%) и означиха 43 от 83-те си стрелби от игра (51.8%). Играчите на " Хюстън " вкараха единствено 10 от 37-те си опита от далечно разстояние (27%) и едвам 38 коша от 95 изстрела (40%).

Джеймс Хардън беше най-резултатен за " ракетите " с 32 точки, към които добави 11 асистенции и шест битки. Крис Пол вкара 23 точки, Клинт Капела се регистрира с 21 точки и 11 битки, а Ерик Гордън се включи с 15 точки от пейката.

Следващите два мача от серията са в " Юта " - на 5 и 7 май сутринта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР