Юсейн Болт прекрати спортната си кариера и в момента атлетиката

...
Юсейн Болт прекрати спортната си кариера и в момента атлетиката
Коментари Харесай

Баршим не иска да го сравняват с Болт

Юсейн Болт приключи спортната си кариера и сега атлетиката търси своята нова огромна звезда. Кандидати да наследят на трона именития ямаец не липсват, като мнозина показаха за идващия №1 в Царицата международният рекордьор, олимпийски и международен първенец на 400 метра Уейд ван Нийкерк. За най-хубав спортист в света за миналата година пък беше избран планетарният първенец в скока на височина Мутаз Есса Баршим.


Катарецът несъмнено е много атрактивен на пистата. Мнозина несъмнено помнят по какъв начин си потегли с летвата на два от шампионатите това лято, откакто реализира съществени резултати. Самият той обаче изрично не приема сравненията с Болт.

“Не се пробвам да бъда някого. Да бъдеш подобен човек (като Болт), би трябвало да имаш доста участия отвън спорта. Това, което правеше Болт, е необикновено. Той подвигна атлетиката на друго равнище, само че в този момент го няма. Това не значи, че атлетиката върви надолу”, сподели Баршим след церемонията по награждаването на най-хубавите спортисти в света, която се организира в Монако.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР