Юрий Бойко, съпредседател на украинската партия Опозиционна платформа - За

...
Юрий Бойко, съпредседател на украинската партия Опозиционна платформа - За
Коментари Харесай

Украинската опозиция призова властите да се откажат от членството в НАТО

Юрий Бойко, съпредседател на украинската партия " Опозиционна платформа - За живот ", прикани управлението на Украйна да води директен разговор с Руската федерация и да се откаже от участието на страната в НАТО.

„ В осмата година от спора единствено изразителност не е задоволителна. Необходими са дейности, договарящите би трябвало да работят. Необходимо е да се възвърне директният разговор с Руската федерация. Спрете да повтаряте мантрата за „ скорошно присъединение към НАТО “, когато действителността демонстрира, че това е невероятно “, сподели той пред кореспонденти, представен от БГНЕС.
Лена Бориславова: Русия не е в положение да ни слага условия
Русия не е в положение да слага условия на България. Ние сме суверенна страна и от дълго време сме създали избор, ставайки член на НАТО,...
Прочети повече
Бойко разяснява диалозите сред съветския външен министър Сергей Лавров и държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Женева, на които бе разисквано препоръчаното от Москва съглашение за гаранции за сигурността в Европа. Той акцентира, че уреждането на спора в Донбас е неразделна част от връщането към стабилността и съдействието в Европа. " Следователно доста зависи от позицията на Украйна. Но украинските управляващи, обратно на очакванията на жителите, не вземат градивно присъединяване в този развой ", сподели политикът.

Опозиционерът е уверен, че украинското външно министерство би трябвало да създаде свои лични оферти за гарантиране на сигурността в Европа, до момента в който Народното събрание, чиято постоянна сесия стартира идната седмица, би трябвало да одобри законите, нужни за разрешаване на споровете. " И в случай че няма политическа воля за мир, е време това държавно управление да си тръгне. Украйна има потребност от политици, които да водят страната към мир, а не в бездната на национална злополука ", акцентира политикът.

Бойко укори управлението на Украйна за обстоятелството, че преди две години, по време на изборите, управляващите твърдо дадоха обещание мир на украинските жители и поеха ангажимент към сътрудниците си за политическо споразумяване на спора в Донбас, само че не направиха нищо. „ Дори в този момент, когато всички страни търсят способи за облекчение на напрежението, украинските управляващи не престават да приказват на езика на ултиматумите. Това е задънена улица и доста рискова позиция. Украйна би трябвало да излезе със свои оферти. Трябва да използваме всички благоприятни условия. и принадлежности. Нуждаем се от разговор с Донбас “, добави той.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР