Юристи на Продължаваме Промяната на работна среща в МВР с

...
Юристи на Продължаваме Промяната на работна среща в МВР с
Коментари Харесай

Юристи на Продължаваме Промяната на работна среща в МВР с ресорния министър

Юристи на " Продължаваме Промяната " на работна среща в Министерство на вътрешните работи с отрасловия министър.

Основната цел на срещата е да бъдат направени единни методически инструкции за полицията и прокуратурата, по която да се ползват измененията в Наказателен кодекс свързани със повишените санкции за шофиране след алкохол и опиати, обявиха депутати-юристи от Политическа партия, които организираха работна среща с вътрешния министър Калин Стоянов.

Причината за срещата е зачестилите случаи на лишаване на МПС-та. Кирил Ананиев разясни, че на никое място в Закона не е посочено че това е в пълномощията ма полицията, в случай че преди този момент няма категорично правосъдно решение. Планува се и ускорение на излизането на резултатите от кръвни проби от 6 часа на 15 минути, посредством закупуване на нови машини.

Предстоят срещи с министрите на правосъдиет и на опазването на здравето за прецизиране на текстовете. Ако има потребност за нови законови промени това може да стане незабавно след ваканцията на Народно събрание, съобщи ръководителят на правната комисия Стою Стоев.

" Част от проблемите могат да се решат на равнище подзаконова база. Но и законът се нуждае от смяна. Той не дава изясненост двама съпрузи в режим на съпружеска имуществена общественост, в случай че той се отнеме, лишава ли се или неговата равноценност би трябвало да се заплати. Проблем е и за бизнеса, компании, които отдават коли чартърен, компании със скъпа строителна техника. Ако те попаднат под тези наказания е допустимо животът на един професионален водач да бъде погубен ", съобщи Явор Божанков от ПП-ДБ.

" Да забележим за какво законът се пояснява превратно. Защо се стига до лишаване, а в закона не е планувано ", добави Стоев.

" Идеята е да се работи по едни и същи методически инструкции ", сподели още Настимир Ананиев от ПП-ДБ, предава 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР