Юристът в екипа на Димитър Бербатов - Георги Владов също

...
Юристът в екипа на Димитър Бербатов - Георги Владов също
Коментари Харесай

Владов: Сега е моментът членовете на ИК да помогнат на футбола

Юристът в екипа на Димитър Бербатов - Георги Владов също взе думата по време на пресконферецията на която някогашният футболист оповести кандидатурата си.

"Мога да приказвам за мандатността и членовете на изпълнителния комитет. Имаше изявления от разнообразни хора, че в устава написа, че новият президент би трябвало да довърши мандата на Борислав Михайлов. Това няма истина. Президентът на БФС се избира за период от четири години. Няма правила какво става при преустановяване предварително на президента. Поради тази причина в заложения дневен ред слага съществени спънки пред активността на бъдещия президент, без значение дали е Бербатов или някой различен.

Ако се вземат решения на база този дневен ред, може да се сбърка тълкуванието. Може да се стигне и до отвод да се впише в устава. За да избегнем това, единственият метод е да се промени дневния ред. Има време за това. Сега е моментът членовете на ИК да проявят воля, вместо да минират, да оказват помощ на българския футбол и да разрешат на новото управление да свърши своята работа и да не постанова конгрес по-скоро от една година. В него би трябвало да се включи точка предварително преустановяване на мандата на този президент.

Може и същите лица да изберат в него, само че това ще бъде нов мандат, на новоформиран орган. Моят апел е към ИК да разрешат на клубовете да решат по какъв начин да се развива футболът у нас. За в бъдеще, с цел да няма такива неясноти, сме подготвили промени в устава, които са нужни, с цел да се знае авансово какво би се случило ", сподели юрист Владов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР