Юристът Росица Драгинова завежда дело за забавен резултат от .

...
Юристът Росица Драгинова завежда дело за забавен резултат от .
Коментари Харесай

Дело за забавен резултат от PCR: Заразена с COVID-19 го чака 3 дни

Юристът Росица Драгинова завежда дело за занимателен резултат от. Тя чакала три дни преди от лабораторията на в да й оповестят дали е позитивна, оповестява btv.
Оказва се, че при взимане на пробите, тя била към този момент със признаци и контактна на различен инфектиран. Драгинова се самоизолирала, с цел да не болести други.
 Проф. Кантарджиев изясни какъв брой са лабораториите и какъв брой PCR теста се вършат у нас (ВИДЕО) Проф. Кантарджиев изясни какъв брой са лабораториите и какъв брой PCR теста се вършат у нас (ВИДЕО)
Нищо по-различно от предвижданото от нас, не се случва сега. Трябва невъзмутимо, без суматоха и преекспониране да се изясняват неща...
След голям брой телефонни позвънявания, в това число и до Министерството на здравеопазването, дамата схваща, че е болна от ковид. Тогава била сложена и публично под карантина. 
Заради сериозното закъснение и удължената карантина Драгинова подава тъжба и в Административния съд.
„ Не считам, че е редно да се случват такива неща. 4 дни човек да чака резултат и да не знае какво да прави, по какъв начин да реагира. Поради тази причина аз подадох жалбата. И считам, че са ми накърнени правата “, разяснява пред bTV Драгинова.
От РЗИ-Пловдив също признават, че не е възможно резултатите от теста да се чакат 3-4 дни.
 Колко време се прави PCR тест и действителна ли е статистиката за броя проби? Колко време се прави PCR тест и действителна ли е статистиката за броя проби?
Изследването PCR лишава към 3,5 часа, а цялата процедура - с взимане на проба, с подготовка, с преаналитичен разбор, може да отнеме 4...
„ Грешката, която е позволена, е ненавременно въвеждане на резултатите в системата. Техният мотив е, че са доста натоварени и нямат задоволително личен състав “, разгласи Милена Панайотова от Здравна ревизия в Пловдив.
На лабораторията е връчено наставление и им е подложен период, в който да основат организация и график на чиновниците, с цел да не се стига до такива случаи.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР