Юристът Ива Митева, издигната от Има такъв народ, беше избрана

...
Юристът Ива Митева, издигната от Има такъв народ, беше избрана
Коментари Харесай

Ива Митева бе избрана за председател на НС без нито 1 глас против

Юристът Ива Митева, издигната от " ИТН ", беше определена за ръководител на Народното събрание без нито един глас срещу. Тя получи поддръжката на всички политически сили, без ГЕРБ, които гласоподаваха - въздържал се. Досегашният ръководител Цвета Караянчева още веднъж седна на на председателската естрада, само че като заместител на Митева.

Ива Митева е приключила право в СУ, правист с дълготраен опит в администрацията на Народното събрание, стартира като специалист и стига до шеф на дирекция. Втората кандидатура за ръководител на Народното събрание беше на Цвета Караянчева, само че тя получи поддръжка единствено от своите съпартийци. Повод за първия конфликт в новия Народното събрание станаха разпоредбите за избор на ръководител.

От " ИТН " предложиха да има общо гласоподаване с повдигане на ръка, от ГЕРБ обаче желаеха поименно всеки народен представител да съобщи позицията си. Предложението на ГЕРБ беше отхвърлено. След ироничназабележка на Николай Хаджигенов от “Изправи се Мутри вън” по адрес на Цвета Караянчева, от залата се чу и възклик " мутри ". Това предизвикаха реакцията на Вежди Рашидов от ГЕРБ.

" Бих желал да насочва един зов парламентаризма и функционалността на ръководителя на Народното събрание да не служи като срамно смокиново листо, което прикрива срамотите на ГЕРБ и ръководството на Борисов. И да ви помоля този колосален разсъдък да върнем гордостта а Кърджали, където му е мястото ", сподели Николай Хаджигенов от " Изправи се! Мутри вън! ".

" Много апелирам да не позволявате от това място квалификации от сорта на мутри, тъй като това е много неприятно за над 200 индивида. Аз не съм мутра, посочете кой е, аз не съм мутра ", сподели депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов.

" Уважаеми дами и господа, апелирам да се въздържате. Нека пред очите на целия български народ, който ни гледа, да не си разменяме обиди и да се превърнем в пазар ", сподели краткотрайният ръководител на Народно събрание от Има Такъв Народ Мика Зайкова.

След като Ива Митева зае мястото си на парламентарната естрада и пое управлението на съвещанието, благодари за доверието и прикани сътрудниците си да положат старания за разговор и висока парламентарна просвета.

Всичко за откриването на 45-ото Народно заседание вижте
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР